Boerderijmuseum corona-proof


Op de laatste zaterdag van juni, juli en augustus zorgt het Boerderijmuseum ook voor actie-pannenkoeken. (Foto: Janneke van Boven)
Op de laatste zaterdag van juni, juli en augustus zorgt het Boerderijmuseum ook voor actie-pannenkoeken. (Foto: Janneke van Boven)

Boerderijmuseum corona-proof

  Nieuwsflits

Museum heeft moeilijke periode doormaakt

door de redactie

Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10a heeft de deuren weer geopend voor jong en oud. Zolang de beperkende maatregelen van toepassing zijn worden maximaal 28 bezoekers tegelijk in het museum toegestaan.

OLDEBROEK - In de uit 1753 daterende monumentale boerderij en in de aangrenzende Schutstal presenteert Boerderijmuseum ’De Bovenstreek het boerenleven van ruim een eeuw geleden. Toch voldoet het Boerderijmuseum momenteel aan alle moderne eisen die de huidige anderhalve meter samenleving vraagt. Nu het Boerderijmuseum alle gestelde coronamaatregelen heeft toegepast zijn de deuren van het museum weer open voor het publiek. Naast het boerenleven van (ruim) een eeuw geleden kunnen de bezoekers ook de exposities ’75 jaar vrijheid’ en ’kinderwagens uit oma’s tijd’ bewonderen.

De website www.boerderijmuseum.nl wordt één dezer dagen dankzij de medewerking van Comceptum Media Makers uit Genemuiden uitgebreid met de mogelijkheid om vooraf een bezoek te plannen en entreetickets te kopen en te printen. De toegangsprijzen voor het Boerderijmuseum zijn 4,50 euro voor personen vanaf 13 jaar en 2,25 euro voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Per boeking worden 50 eurocent aan administratiekosten in rekening gebracht, ongeacht het aantal bezoekers per boeking.

Het Boerderijmuseum blijft gratis toegankelijk met de Museumkaart. Daarnaast kunnen ook artikelen uit de webshop worden gekocht zodat die artikelen direct beschikbaar zijn en na het bezoek meegenomen kunnen worden.

Donaties en acties

Het Boerderijmuseum drijft op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, donaties en subsidies. In de afgelopen periode vielen de inkomsten uit door corona, maar liepen de vaste kosten onverminderd door. Niet verwonderlijk dat het Boerderijmuseum momenteel een moeilijke periode doormaakt en alle zeilen bij moet zetten om te overleven. Daarom worden er via de website van het museum speciale acties gehouden, waaronder een kruudmoes- en pannenkoekenactie. Een liter kruudmoes kost 6,50 euro (met kortingscode op de website 6 euro) en een pannenkoek 2 euro. Op de laatste zaterdag van juni, juli en augustus kunnen deze Veluwse lekkernijen worden opgehaald.

Voor meer informatie over ’De Bovenstreek’:

boerderijmuseum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden