Robert Dekker, Bjorn Weezenberg en Jim Strieker (v.l.n.r.).
Robert Dekker, Bjorn Weezenberg en Jim Strieker (v.l.n.r.). (Foto: Jan Borgers)

Versterkingen voor VSCO’61

  Nieuwsflits

OOSTERWOLDE - VSCO’61 heeft twee spelers voor de selectie voor het komende seizoen verwelkomd die vanuit de regio de overstap maken. Bjorn Weezenberg komt over van vierdeklasser ’s Heerenbroek en Robert Dekker van IJVV. De jeugdvrienden uit IJsselmuiden hebben de ambitie het een stapje hoger te gaan proberen en willen bij VSCO’61 die kans verwezenlijken.

Beide spelers hebben samen de jeugdelftallen doorlopen bij IJVV. Bjorn Weezenberg raakte in JO19 geblesseerd aan zijn knie en is na zijn herstel gestart in het eerste elftal van ’s Heerenbroek. Hij heeft daar twee seizoenen gespeeld. In het laatste, vanwege corona afgebroken, seizoen lag de club op koers voor het kampioenschap. Als buitenspeler (zowel op de linker- als rechterflank) had Bjorn met acht doelpunten en enkele assists een belangrijke bijdrage in dat succes. Hij kijkt met veel plezier terug op zijn jaren bij ’s Heerenbroek. In zijn zoektocht naar invulling van zijn ambitie op een hoger niveau te spelen kwam hij uit in Oosterwolde. VSCO’61 maakte op hem een goede indruk, niet in de laatste plaats vanwege de fraaie accommodatie. Hij is blij dat de club hem de kans biedt zich in de tweede klasse te bewijzen.
Robert Dekker maakte bij IJVV vanuit de jeugd de overstap naar de eerste selectie, waar hij ook enkele wedstrijden in het eerste elftal gespeeld heeft. Het afgelopen seizoen heeft hij nagenoeg alle wedstrijden van het tweede elftal, dat in de eerste klasse uitkomt, de volle 90 minuten gespeeld. Zijn positie is voornamelijk centraal achterin, maar hij kan ook goed uit de voeten op het middenveld. Hij kijkt terug op vele mooie jaren bij IJVV. Zijn jeugdvriend Bjorn informeerde hem over VSCO’61, waarna ze besloten de overstap samen te maken. VSCO’61 lijkt hem een mooie club en hij hoopt met de eerste selectie een goed resultaat neer te kunnen zetten in de tweede klasse.
Het fotomoment vond plaats tijdens de eerste training onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Stephan Nuesink. Voor het eerst kon ook Jim Strieker worden verwelkomd op de training. Hij maakte recent zijn overstap bekend van Go Ahead Kampen naar VSCO’61

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden