'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland wordt gepresenteerd door Angelique Krüger.
'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland wordt gepresenteerd door Angelique Krüger. (Foto: Ivo Hutten)

Bepaal mee hoe Doornspijk op tv komt

  Nieuwsflits

DOORNSPIJK - Het vrolijke tv-programma 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland komt naar Doornspijk. En de inwoners van Doornspijk kunnen de tips geven over wat er in de uitzending over hun dorp moet zitten. Dat kan dinsdag 9 juni al, want dan komt de 'Zomer in Gelderland' praatpaal naar Doornspijk om informatie te verzamelen.


'Zomer in Gelderland' is een project waarvoor Omroep Gelderland dit jaar voor de elfde keer de provincie ingaat en vier weken lang elke dag een ander dorp belicht. Normaal gesproken doet de omroep dat met een live-uitzending op een plein met veel publiek. Allerlei groepen mensen zijn dan de hele dag bezig om opdrachten te vervullen voor een goed doel. Door de coronacrisis is dat nu niet mogelijk.
De redactie van 'Zomer in Gelderland' heeft daarom iets anders bedacht. ''We gaan nog steeds naar twintig dorpen en de presentatie is, zoals ieder jaar, in handen van Angelique Krüger. Daar houdt de vergelijking met voorgaande jaren op. Het programma maakt een reis langs de grens van de provincie. In twintig dorpen op die route wordt binnenkort de 'Zomer in Gelderland praatpaal' neergezet. Inwoners kunnen bij die paal vragen beantwoorden over hun dorp en zo de inhoud van een speciale aflevering over hun woonplaats mede bepalen.''
Bij de paal worden vragen gesteld als: Wat mogen we hier niet missen? Wat is de mooiste plek van dit dorp? Waar ben je trots op? Wat zou er anders mogen? Wie verdient er in dit dorp een verrassing en waarom? Met de antwoorden gaat de redactie van 'Zomer in Gelderland' aan de slag om een speciale uitzending over Doornspijk te maken.
Op maandag 8 juni staat de paal in Doornspijk bij de SPAR, van 14.30 tot 17.00 uur. Zomer in Gelderland is van 3 t/m 28 augustus dagelijks te zien bij Omroep Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden