Op gepaste afstand werd er gewacht bij de snackkraam.
Op gepaste afstand werd er gewacht bij de snackkraam. (Foto: Stichting Vrienden van Het Nieuwe Feithenhof )

Snacks voor bewoners Het Nieuwe Feithenhof

  Nieuwsflits

ELBURG - Bewoners van Het Nieuwe Feithenhof zijn enkele dagen geleden getrakteerd op friet met een snack. Die verrassing was één van de acties van de Stichting Vrienden van Het Nieuwe Feithenhof die in samenspraak met de afdeling Welzijn van deze woonzorglocatie tot stand kwam.

Het doel van de genoemde stichting is om door het jaar heen extraatjes te verzorgen voor de bewoners. Dat houdt bijvoorbeeld in: een welkomstbloemetje voor nieuwe bewoners, tweemaandelijks iets lekkers bij de koffie, in het voorjaar bijvoorbeeld een ritje met een paardentram, in het najaar een visserijweek met een presentatie uit visserijhistorie en een bezoek aan de visafslag. Ook rond de feestdagen is er extra aandacht voor de bewoners. Allemaal extra activiteiten die door de bewoners zeer worden gewaardeerd. Deze extra’s worden door de stichting bekostigd uit donaties en giften en uit de opbrengsten van acties zoals de verkoop van oliebollen, erwtensoep, deelname aan de Oranjefondscollecte, enz.

Momenteel wordt door de Stichting EBF (Elburg Foundation) gewerkt aan de vorming van een fonds voor vernieuwing van de tuin bij het woonzorgcentrum. In dat kader heeft de vriendenstichting toegezegd te zorgen voor een nieuwe volière in de tuin. Zij kon dit doen door de ontvangst in 2019 van een flinke donatie. Deze wordt aangevuld met de opbrengst van acties speciaal gericht op de realisatie van deze volière. De terugkeer van een volière in de tuin wordt door de bewoners op prijs gesteld. Door de coronacrisis moest de plaatsing opgeschort worden tot het voorjaar. Er wordt vanuit gegaan dat de bewoners dan weer kunnen aanschuiven rond de volière om in de buitenlucht te genieten van de vogeltjes en de nieuwe tuin.

Wie de Stichting Vrienden van Het Nieuwe Feithenhof wil steunen met een gift of donateur willen worden, kan gaan naar: https://www.wzuveluwe.nl/over-ons/stichtingen-vrienden-van/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden