Verbouwen locatie Lambert Francken is wens van EVV.
Verbouwen locatie Lambert Francken is wens van EVV. ( (Foto: Dick van der Veen)

Binnensport Elburg zit klem op termijn

  Nieuwsflits

Binnensport moet zich vooralsnog behelpen

Dick van der Veen

Voor de binnensporters in Elburg is inpassen het parool. De ideale situatie - spelen en trainen op vaste uren in de eigen woonplaats - blijkt niet haalbaar. Het leidt tot irritatie bij sommige verenigingen die de enige definitieve oplossing zien in de bouw van een nieuwe hal dan wel het geschikt maken van een bestaande locatie.

ELBURG – De korfbalvereniging Elburg toont zich het meest inschikkelijk. Ze is al vijftien jaar veroordeeld tot het verkassen naar het multifunctionele centrum Aperloo in ’t Harde. Een ruil op de dinsdagavond met volleybalvereniging EVV luidt voor de korfballers een beter situatie in. Maar daar willen de gepromoveerde volleyballers niet aan. De commissie Maatschappelijke Ontwikkeling steekt de loftrompet over de inschikkelijkheid van de korfballers en vraagt zich af of die zichzelf niet tekort doen. Woordvoerder Geert de Haan: ‘’We kunnen niet allemaal de beste uren pakken. We zijn sinds enkele jaren even groot als EVV geworden. Het ledental steeg van 190 naar 260. De verwachting is niet dat die groei zich verder doorzet. Met passen en meten kunnen we dan voorlopig de zaak draaiende houden.”

Hij voegt er aan toe dat in de zomerperiode, als er op het veld wordt gespeeld, de dinsdagavond eventueel voor EVV beschikbaar zou kunnen blijven in ’t Huiken. De volleyballers hebben hun plannen om de locatie Lambert Francken, tegenover ’t Huiken, tot een sporthal te verbouwen, voorlopig in de IJskast gezet. Wel houden ze er onverminderd aan vast. Aanvankelijk wilde men dat plan uitvoeren samen met de gymnastiekvereniging SSS, maar die zag daar op enig moment van af. De turners willen wel een vaste locatie, omdat het verslepen met zware toestellen van de ene naar de andere plek onuitvoerbaar is. Dat maakt het al met al moeilijk zo niet onmogelijk voor de binnensport in z’n totaliteit.

De Stichting Gemeenschapshuizen Elburg (SGE) verdeelt de locaties en uren voor een deel van de accommodaties; de gemeente doet dat voor andere waar de scholen gebruik van maken. Voorzitter Chris Hengeveld zit daarbij in een spagaat want hij is ook spreekbuis van SSS. Gevraagd naar de visie op het verbouwen van de Lambert Francken locatie geeft hij aan daar wel in te zien wat betreft de exploitatie. Met de andere pet op informeert hij de commissie dat het voor SSS ook na 1 januari problematischer wordt wanneer men niet langer van een sporthal in Heerde gebruik kan maken.

SGE zegt desgevraagd bereid te zijn om het geheel aan accommodaties voor binnensport te willen runnen.. De vrees bekruipt dat een nieuwe sporthal overdag leeg staat. Op de korte termijn is er voor alle betrokkenen ruimte voor trainen en het spelen van wedstrijden. Voor de lange termijn allerminst. EVV heeft dispensatie van de bond voor het spelen van wedstrijden in een hal die niet geschikt is voor teams in de Topdivisie. Die is niet eindig. En SSS moet naar een vaste plek.

Genoeg puzzels resteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden