Foto: D. Verheul

Geen 'Winter in de Vesting' dit jaar

  Nieuwsflits

ELBURG - De coronacrisis heeft het bestuur van Winter in de Vesting doen besluiten om het winterevenement dit jaar niet door te laten gaan. Voorzitter Marien Pruis betreurt de beslissing maar stelt de gezondheid en veiligheid van inwoners en bezoekers boven alles.
Pruis: “Binnen het bestuur hebben we er lang en goed over gesproken en alle voors en tegens heel goed afgewogen. Het belangrijkste argument om het evenement dit jaar niet door te laten gaan is dat een grote toeloop van misschien veel te veel bezoekers echt niet in de hand te houden is. Dat moeten we in de huidige situatie niet willen en het risico voor de gezondheid is bij zo’n groot evenement voor de organisatie gewoon niet te verantwoorden.”

De voorzitter laat desgevraagd weten dat het geen gemakkelijke beslissing was en vertelt dat er wel degelijk naar verschillende opties is gekeken om het evenement in een andere vorm dan toch door te laten gaan. Pruis: “Er gaat veel tijd zitten in de organisatie van een dergelijk winterfeest en gelukkig kunnen we daarbij steunen op de inzet van heel veel vrijwilligers. Maar met de onzekerheid over de richtlijnen voor grote evenementen in ons achterhoofd, en hoe die er in december dan uit zullen zien, is het heel lastig om daar nu al een uitspraak over te doen.”

Het bestuur van het altijd drukbezochte evenement heeft verschillende scenario’s de revue laten passeren. Het evenement door laten gaan, maar dan in afgeslankte vorm was één van die opties. Pruis: “Natuurlijk willen we de inwoners en bezoekers heel graag laten uitkijken naar een leuk feest, zeker nu er al zoveel wordt afgelast. En ook de ondernemers van Elburg kunnen wel wat extra inkomsten gebruiken, maar het is nu gewoon té onzeker en binnen de kaders van ieders gezondheid, niet handig om een groot evenement als Winter in de Vesting te organiseren. Het is mijn overtuiging dat we dat voor dit jaar echt niet moeten riskeren. Vanzelfsprekend houdt het bestuur alle ontwikkelingen goed in de gaten en als er voor volgend jaar groen licht gegeven wordt door de overheid, zullen aan het einde van dit jaar de voorbereidingen in gang gezet worden voor Winter in de Vesting editie 2021.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden