De 103-jarige Asselina Reuvekamp - van Dorth en burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.
De 103-jarige Asselina Reuvekamp - van Dorth en burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. (Foto: Gemeente Oldebroek)

Burgemeester feliciteert oudste inwoonster (103) Oldebroek

  Nieuwsflits

OLDEBROEK - Donderdag 21 mei vierde mevrouw Reuvekamp - van Dorth haar 103e verjaardag. Met deze hoge leeftijd is zij de oudste inwoonster van gemeente Oldebroek. Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing kwam langs om de jarige, uiteraard vanaf veilige afstand, te feliciteren. 

Asselina van Dorth werd op 21 mei 1917 geboren in Zwolle en trouwde in 1940 in de gemeente Zwolle met Hendrik Reuvekamp. Het gezin, bestaande uit drie zonen en twee dochters, ging op 1 juli 1957 in de gemeente Oldebroek wonen. De oudste zoon is op 24-jarige leeftijd overleden en de andere kinderen wonen inmiddels allemaal ergens anders. In 1976 is de echtgenoot van mevrouw Reuvekamp overleden. Zij is altijd in Oldebroek blijven wonen.

 Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing ging langs met haar man Rolf om  Asselina  Reuvekamp - van Dorth te feliciteren. Mevrouw Reuvekamp, die nog zelfstandig woont, gaf aan blij te zijn dat de richtlijnen verruimd zijn en ze weer beperkt gasten mag ontvangen. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: “Wel vindt ze het jammer dat ze dit jaar geen feestje kon geven, zo voelt een verjaardag toch anders. Maar, vertelde ze, je moet het leven nemen zoals het komt. En dat doet ze. Al 103 jaar lang. Een hele bijzondere dame!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden