<p>&nbsp;In de Kamphal genoten kinderen van het spannende Glow Sports.&nbsp;</p>

 In de Kamphal genoten kinderen van het spannende Glow Sports. 

(Foto: Goed Bezig Oldebroek)

Kinderen genieten van Goed Bezig zomerkamp

  Nieuwsflits

OLDEBROEK - Op maandag 19 en dinsdag 20 juli was het jaarlijkse Goed Bezig Zomerkamp. De Buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek hielden wederom twee dagen, boordevol activiteiten. De 24 kinderen die hieraan deelnamen, zijn hun vakantie op een leuke manier gestart. Ingrid Bijker namens Goed Bezig: “Deze groep kinderen verdienen een extraatje. We zijn dankbaar dat we deze groep kinderen weer twee mooi dagen kunnen geven.”

Het Zomerkamp is voor kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar die geen vakantie kunnen bekostigen of jonge mantelzorger zijn. De betreffende gezinnen zijn persoonlijk aangeschreven en hadden een aantal weken om zich in te schrijven. Via diverse, voor Goed Bezig bekende kanalen werden ze bereikt. Tegen de tijd van het kamp, waren er nog een paar plekken vrij. Deze gingen naar enkele geluksvogels die er snel bij waren toen de open inschrijving begon.

Tijdens het Zomerkamp hebben de kinderen diverse activiteiten met elkaar gedaan. Op maandag hebben ze na diverse kennismakingsspelen een carrousel gedaan waarin ze ook hun creatieve kant konden laten zien. Zo hebben ze samen een kampvlag en een kamplied gemaakt. Maar ook was er een ‘bellenfabriek’ en gingen ze potje stoepranden en Kubb spelen. Na de lunch vertrok de groep op de fiets naar de Kamphal. Daar hebben ze sportieve activiteiten gedaan zoals Glow Sports en Real life Fortnite. Maar ook ‘10 tellen in de rimboe’ samen met het team van Goed Bezig zorgde voor enthousiaste gezichten.

“Tijdens het kamp sliepen de kinderen wel thuis. Ze kwamen dinsdagochtend weer terug met vrolijke gezichten en waren ze klaar voor de tweede dag”, aldus Ingrid. Bij WHC gingen de kinderen weer actief bezig. Er was een atletiek vijfkamp neer gezet, ze gingen 3D-schilderen met Teunie Bastiaan en ook Bootcamp Oldebroek en Kickboks Wezep verzorgden een onderdeel. Na het ochtendprogramma, waar ook een aantal kinderen van de vakantie BSO van SKO aan meededen vertrok de groep van het zomerkamp naar Zwembad de Veldkamp. Daar waren diverse wateractiviteiten en ruimte voor ‘vrij’ zwemmen. Aan het einde van de dag werd het kamp afgesloten met een barbecue.

Ingrid is enthousiast: “Mooi om te zien dat we voor zoveel blije gezichten kunnen zorgen. Even een paar dagen onbezorgd genieten is heerlijk voor deze kinderen.” Daarvoor was ze ook niet alleen verantwoordelijk: “Het kamp werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van partijen die korting gaven zoals Bootcamp Oldebroek, Zwembad de Veldkamp en Slagerij van Guilik. Maar ook stelde WHC de accommodatie beschikbaar voor de sportieve activiteiten op dinsdagochtend. Natuurlijk spreken we ook een grote dank uit naar de gemeente Oldebroek.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden