<p>Diane Kassing uit Wezep legt op 29 september als griffier de eed/belofte af in de raadsvergadering.</p>

Diane Kassing uit Wezep legt op 29 september als griffier de eed/belofte af in de raadsvergadering.

(Foto: gemeente Elburg)

Diane Kassing nieuwe griffier gemeente Elburg

  Nieuwsflits

ELBURG - De gemeenteraad van Elburg heeft een nieuwe griffier. Het is Diane Kassing uit Wezep. De voorzitter van de selectiecommissie - en raadslid - Liesbeth ten Have is enthousiast: “Ik verwacht dat met de steun van Kassing de gemeenteraad een goede toekomst tegemoet gaat. Zij beschikt over een ruime politiek-bestuurlijke ervaring. We zijn heel blij dat wij haar in ons midden welkom kunnen heten!” Kassing start in de raadsvergadering van 29 september. Dan neemt burgemeester Jan Nathan Rozendaal haar eerst de eed/belofte af.

Hiervoor werkte Diane Kassing onder andere als plaatsvervangend griffier van de provincie Overijssel. Ook werkte zij als senior juridisch adviseur bij de provincies Utrecht en Overijssel. Zij beschrijft zichzelf als een enthousiaste betrokken juriste met brede ervaring in en belangstelling voor de politiek-bestuurlijke omgeving. Kassing: “Elburg is een prachtige gemeente waar ik graag bij wil horen. Het is een eer de rol van griffier te vervullen voor de en de inwoners. Ik kijk uit naar een plezierige samenwerking, naar het ontmoeten van de gemeenteraad en de inwoners van de gemeente Elburg.”

De griffier is verantwoordelijke voor het goed functioneren van de raad. Zo zorgt de griffier voor de inhoudelijke, strategische en procedurele ondersteuning van de gemeenteraad. Ook geeft de griffier leiding aan de griffie. Die is verantwoordelijk voor de planning van alle vergaderingen en bijeenkomsten. Daarbij hoort andere het beschikbaar maken van alle vergaderstukken. En natuurlijk de verslaglegging van de vergaderingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden