<p>De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart lopen zeer uiteen bij Gelderse gemeenten. In Nunspeet is de kaart gratis&nbsp;</p>

De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart lopen zeer uiteen bij Gelderse gemeenten. In Nunspeet is de kaart gratis 

(Foto: Media Perspectives)

Parkeerkaart gehandicapte prijzig in Oldebroek: 240 euro

  Nieuwsflits

Vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek hebben Stefan Buitenhuis en Elisabeth van Kleef onderzoek gedaan naar het verschil in de prijs van gehandicaptenparkeerkaarten in gemeenten. De verschillen zijn opvallend groot.

ELBURG/OLDEBROEK - Met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen gehandicapten gratis parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, die niet verder dan 100 meter kunnen lopen met behulp van krukken of een ander hulpmiddel. Met zo’n kaart kunnen ze bijvoorbeeld dichtbij de ingang van voorzieningen, bijvoorbeeld van de supermarkt, parkeren. De prijs voor het aanvragen van zo’n kaart verschilt per gemeente. In Heerlen betaal je 471,25 euro en in Rotterdam 83,60 euro voor de Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK). In Gelderland is de gemiddelde prijs van een GPK 107,29 euro. Dit tegenover de landelijke prijs van 105,35 euro.

De vijf Gelderse gemeenten waar de GPK het duurst is, zijn: Buren: 290,00 euro; Oldebroek: 240,40 euro; Tiel: 198,75 euro; Nijmegen: 185,77 euro; Hattem: 183,10 euro. In drie Gelderse gemeenten is de kaart gratis. Dat is naast in Nunspeet, ook het geval in Zaltbommel en Ermelo. In Elburg kost de kaart 183,10 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden