<p>Wethouder Arjan Klein (r.) onthult, samen met Evert van der Poll, eigenaar van Aannemingsmaatschappij Van Gelder de plaquette van de Gulden Snee &nbsp;op de Vischmarkt.</p>

Wethouder Arjan Klein (r.) onthult, samen met Evert van der Poll, eigenaar van Aannemingsmaatschappij Van Gelder de plaquette van de Gulden Snee  op de Vischmarkt.

(Foto: Dick van der Veen) )

Gulden Snede terug op vertrouwde plek Vesting

  Nieuwsflits

De plaquette van de Gulden Snede is hersteld en ligt weer op de vertrouwde plek, midden op de Vischmarkt in de Vesting. Dinsdag 8 juni werd deze onthult door wethouder Arjan Klein samen met ... Van der Poll, eigenaar van Aannemingsmaatschappij Van Gelder.

ELBURG - Is de plaatsing van de plaquette dan ook symbolisch de laatste steen die is gelegd. Als het gaat om de stenen voorlopig wel, de bestratingswerkzaamheden in de Vesting zijn in mei afgerond. In de Beekstraat, Jufferenstraat en de Vischpoortstraat is de bestaande bestrating opnieuw aangebracht en gevoegd. Daardoor is het loopcomfort voor alle bewoners en bezoekers van de Vesting verbeterd en is een rustiger straatbeeld ontstaan.

Straatmeubilair

Maar nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond. In verband met de huidige corona-omstandigheden kan nog niet al het straatmeubilair geplaatst worden.

Regenwater

Tijdens de vernieuwing van het straatwerk is ook onder de grond het nodige werk verricht. Er zijn nieuwe lijngoten aangebracht langs de stroken natuursteen in de Jufferenstraat en de Vischpoortstraat. Die lijngoten vervangen de verschillende putten die in deze straten aanwezig waren. Doordat de goten zijn aangesloten op de Beek loopt het regenwater naar de Beek. Dit schone regenwater hoeft immers niet naar de rioolwaterzuivering.

Projectbegeleidingsgroep

Vanaf eind vorig jaar heeft een team van de gemeente Elburg, Infraplus en Aannemingsmaatschappij Van Gelder vele stappen gezet om de voorbereiding en de uitvoering van de werkzaamheden mogelijk te maken. Daarbij zijn zij gevraagd en ongevraagd van advies voorzien door de projectbegeleidingsgroep. Dit is een groep die is samengesteld uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren uit de Vesting. Zij zijn elke twee weken meegenomen in de voorbereiding en de uitvoering en konden het bouwteam steeds voorzien van goede adviezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden