<p>Sanne Booij prikt met haar dochter Anna en zoon Levi een vlaggetje in hondenpoep aan de Kruidenlaan. Op de voorgrond Puck, die deze hondenpoep daar niet gedeponeerd heeft.&nbsp;</p>

Sanne Booij prikt met haar dochter Anna en zoon Levi een vlaggetje in hondenpoep aan de Kruidenlaan. Op de voorgrond Puck, die deze hondenpoep daar niet gedeponeerd heeft. 

(Foto: José Oosthoek)

Hondenpoepprikactiein wijk De Vossenakker

  Nieuwsflits

“Onze kinderen komen regelmatig thuis met hondenpoep aan hun schoenen als ze in de speeltuin geweest zijn”, aldus Richard Booij, woonachtig in wijk Vossenakker. “We hopen dat we hondenbezitters met de actie op deze zaterdag bewust maken van de vieze overlast”, aldus echtgenote Sanne.

ELBURG – Richard Booij was in gesprek met Laura Snijder, buurtwerker van Stichting WIEL. “Toen hij vertelde over de hondenpoep, herinnerde ik me meer klachten uit deze wijk”, zegt Laura. “Al pratende kwamen we op het idee om op een ludieke manier bewustwording van het probleem te creëren. We hadden niet het idee dat we tot een oplossing zouden komen, maar bewustwording lijkt haalbaar.”

Vlaggetjes

De Hondenpoepprikactie van afgelopen zaterdag bestond uit het tellen van de hondendrollen in de wijk. Alle drollen werden gemarkeerd met een vlaggetje en hieraan was een prijsvraag verbonden. “Wie raadde op hoeveel plekken hondenpoep zou liggen, kon een prijsje winnen”, legt Laura uit. “Met zijn negenen, bewoners van de wijk, en ook kinderen, die wilden we vooral betrekken, hebben we vlaggetjes geprikt en geteld. Richard heeft flyers over de actie en prijsvraag rondgebracht en vóór zaterdag waren er al zeven mensen die raadden hoeveel hondendrollen er vandaag zouden liggen. De winnaar was Levi Booij, hij zat er het dichtste bij, we hebben 31 hondendrollen gevonden.”

Verantwoordelijkheid

“We hopen dat hondenbezitters hun verantwoordelijkheid nemen en de poep opruimen”, zegt Sanne Booij. “We zien mensen die de poep meenemen in een zakje en weggooien, maar lang niet iedereen. Toen het gesneeuwd had en de sneeuw was gesmolten, was het verschrikkelijk, we moesten zigzaggend over straat. “Echt vies, we hopen dat de wijkbewoners meer sociaal zijn naar elkaar door de wijk schoon te houden.”

Levi Booij won een cadeaubon voor de ijssalon. Daar was hij erg blij mee.

(Tekst: José Oosthoek)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden