<p>Commandant Arjan Bruijnes heeft al een stoel klaar staan voor een fictieve kandidaat. Maar het liefst begroet hij na het speeddaten minstens twee nieuwe mensen.</p>

Commandant Arjan Bruijnes heeft al een stoel klaar staan voor een fictieve kandidaat. Maar het liefst begroet hij na het speeddaten minstens twee nieuwe mensen.

(Foto: Dick van der Veen)

Elburger brandweer heeft vurige wens

  Nieuwsflits

(Tekst: Dick van der Veen)

De brandweer in Elburg heeft de zaakjes goed op orde. En dat wil ze in de toekomst graag zo houden. Om die reden wil ze het team versterken met twee nieuwe collega’s. Iedere man of vrouw met interesse is welkom op maandag 7 juni als vanaf 19.30 uur in de kazerne een speeddate wordt gehouden.

ELBURG – Commandant Arjan Bruijnes en zijn team, dat momenteel uit 35 mensen bestaat, vertellen er die avond alles over, gaan met de kandidaten in gesprek, er is gelegenheid om vragen te stellen en dat alles samen leidt tot de ontdekking of er een match is voor nu of voor wellicht een later moment. “Weet je, in de tijd dat brandweerlieden met 55 jaar afhaakten kon je iets beter plannen. Nu mag men net zo lang blijven als de keuring toelaat. We nemen deze zomer afscheid van een collega die 65 jaar oud is. Die heeft steeds goed aan zijn gezondheid gewerkt. In 2020 en 2021 namen we afscheid van vijf personen. Vorig jaar hebben we drie nieuwe krachten geworven, dit jaar zijn we op zoek naar nog twee mensen. De kandidaten moeten minimaal 18 jaar zijn; de maximum leeftijd ligt rond de 40 jaar. De eis is dat hij of zijn binnen enkele minuten van de kazerne woont, dicht bij de kazerne werkt en/of snel beschikbaar kan zijn overdag.” De enige vrouw in het team neemt dit jaar afscheid. Voor haar speelt de afstand een rol.

Vroeger bestonden brandweerkorpsen overwegend uit ondernemers. Het was in de tijd met minder filiaalbedrijven. Nu studeren veel jongeren buiten de plaats. “Gelukkig hebben we in onze gemeente nog altijd voldoende aanbod van inwoners die graag bij de brandweer willen. Tijdens de speeddate kunnen kandidaten brandweermannen spreken en het werk zien en ervaren. Iedere nieuwe kandidaat is van waarde door zijn of haar persoonlijkheid, kennis, ervaring, beroep, houding en gedrag. Ons team bestaat uit een bont gezelschap. Van sporter tot schilder en boekhouder. Juist de verschillen zorgen voor een krachtig en volledig team. De leeftijd van de mannen varieert van 20 tot 60 jaar, het gemiddelde is 41 jaar en het aantal diensttijden vijftien jaar. “

Er wordt heel wat van de brandweer gevraagd in het kader van opleidingen. Arjan, wiens werk als adviseur openbare orde en veiligheid naadloos aansluit bij hetgeen hij voor de brandweer doet, heeft er inmiddels 23 jaar opzitten. Hij werd in 2015 postcommandant, voorgedragen door de eigen mensen. “Voor de meeste mannen is die opleiding geen probleem. Als je iets graag doet dan voel je het niet als een hinderpaal. Je hebt op de Veluwe vaak te maken met brandweerfamilies. Mijn broer, die al meer dienstjaren heeft dan ik, is bevelvoerder op één van onze auto’s; twee van zijn zonen zijn inmiddels ook toegetreden. We kennen ook een regionale jeugdbrandweer, waarvoor de diverse korpsen gegadigden afleveren. Met een oude brandweerwagen doen ze allerlei oefeningen. Je hoopt uiteraard dat ze daarna tot één van de teams toetreden.”

Elburg beschikt o.m. over twee tankautospuiten voor gebouw- en natuurbrandbestrijding, een hoogwerker, watertransportsysteem met 500 meter slangen en hulpverleningsvoertuig met speciaal gereedschap dat naar Wezep verhuist. Er zijn van 150-180 incidenten jaarlijks, waarvan 60% brand, 35% ongevallen (weg, water en spoor) en 5% overig. Driekwart in Elburg, een kwart in Oldebroek, Epe, Nunspeet en de Flevopolder. Nieuwe mensen krijgen een opleiding, afgerond met een diploma. Naast de wekelijkse oefenavonden met divers aanbod vinden aanvullende trainingen plaats en bestaat de mogelijkheid om zich te specialiseren tot chauffeur of leidinggevende. Ook zijn er onderlinge wedstrijden van regionale korpsen met soms een realistische oefening in het Duitse Weser. Teambuilding staat hoog aangeschreven en jaarlijks is een gezondheidscheck. Speerpunten zijn brandbestrijding historische binnenstad, natuurbrandbestrijding en redden/blussen op hoogte. Maar ook het agrarisch buitengebied, het defensieterrein behoren tot het werkgebied.

Arjan: “De nazorg vond vroeger plaats met een gesprek bij een hapje en een drankje. Nu is er rouw- en nazorg, waarvoor ik ook ben opgeleid. Alleen als je er mee te maken hebt voel je de omvang. Ouderen in het korps kunnen jongeren daarin bijstaan. Omgekeerd is de jeugd vaardiger met de computer en maakt die zich nieuwe techniek sneller eigen. In de afgelopen periode werd digitaal geoefend. Je leert van elkaar in brandweerland. Leden van het korps blijven heel lang. Als je één keer door het brandweervirus besmet bent laat dat je niet meer los.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden