<p>&nbsp;Zoon Sebastian Nagelhout spelde de decoratie bij zijn moeder op. LInks burgemeester Tanja Haseloop-Amsing die lovende woorden had voor Zwiertje.</p>

 Zoon Sebastian Nagelhout spelde de decoratie bij zijn moeder op. LInks burgemeester Tanja Haseloop-Amsing die lovende woorden had voor Zwiertje.

(Foto: gemeente Oldebroek)

Zwiertje Ridder in Orde van Oranje-Nassau

  Nieuwsflits

In Oldebroek is Zwiertje Nagelhout op 18 mei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Nagelhout, die dacht voor een bespreking naar het gemeentehuis te komen, was volledig verrast. Zij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

OLDEBROEK - Mevrouw Nagelhout kreeg de onderscheiding voor haar jarenlange en vrijwillige inzet voor het dorp Hattemerbroek. Zwiertje zet zich in voor de gehele samenleving van Hattemerbroek en de gemeente Oldebroek. Ze is actief voor de kerk, de lokale omroep, het Longfonds en ondersteunt bovendien de Oranjevereniging en het dorpsoverleg van Hattemerbroek. Nagelhout staat vanuit haar winkel en snackbar altijd voor iedereen klaar. Ze heeft altijd een luisterend oor en ondersteunt wie dat nodig heeft.

Tal van activiteiten in het dorp organiseert Zwiertje Nagelhout of ondersteunt ze vanuit haar winkel. Als voorbeelden noemde burgemeester Haseloop de activiteiten rondom Koningsdag, Sint Maarten, de intocht van Sinterklaas en de Snertwandeling.

Mevrouw Nagelhout, beter bekend bij haar voornaam Zwiertje maakt er altijd voor iedereen, jong en oud, een feest van. Ze denkt met iedereen mee en is zeer betrokken. De Hattemerbroekse is enthousiast en altijd bereid om mee te werken. Ze stond aan de wieg van het Klompenpad en was ook actief lid van het dorpsoverleg Hattemerbroek. Haar deur staat altijd open, ook als de winkel toevallig eens gesloten is.

Naast haar werk in haar winkel en snackbar én de activiteiten in het dorp is Zwiertje ook nauw betrokken bij de zorg voor haar moeder en staat ze altijd klaar voor een tante. Onbaatzuchtig en dienend te werk gaan typeert haar. Dit blijkt ook uit de vele brieven die meegestuurd werden met de aanvraag voor deze onderscheiding. Dat leidde tot deze koninklijke onderscheiding.

Dochter Claire en de zus van Zwiertje Nagelhout spraken haar toe. Ook daaruit bleek dat Nagelhout zelf én haar inzet voor de gemeenschap zeer gewaardeerd wordt.

Door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden