<p>Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg heet de bezoekers van harte welkom in de bibliotheek-vestigingen</p>

Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg heet de bezoekers van harte welkom in de bibliotheek-vestigingen

(Foto: Bibliotheek Noord-Veluwe)

Bezoekers zijn weer welkom in bibliotheek Noord-Veluwe

  Nieuwsflits

Goed nieuws, de vestigingen van Bibliotheek Noord-Veluwe zijn sinds donderdag 20 mei, dankzij de corona-versoepelingen en door de inzet van de medewerkers weer geopend voor bezoekers.

ELBURG/OLDEBROEK - Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg is blij dat de bibliotheken toch eerder open mogen dan verwacht. “Verschillende partijen hebben bij de regering aangedrongen op een versnelde opening van de bibliotheken, vanwege het belang van de bibliotheek voor de inwoners. We merken ook dat mensen weer zelf in de bibliotheek willen komen. We krijgen zoveel telefoontjes en mailtjes met de vraag wanneer we open gaan. Zelf weer tussen de boeken snuffelen, even een krant lezen of een afspraak maken bij het Taalpunt: vanaf donderdag kan allemaal het weer.”

Openingstijden

Sinds donderdag 20 mei zijn de openingstijden per vestiging te vinden via:

bibliotheeknoordveluwe.nl / service / openingstijden

De heropening na zo’n lange lockdown vergt de nodige voorbereidingen. Hetty van de Weg: “Dat bibliotheken zolang geen bezoekers mochten ontvangen is nog nooit voorgekomen. Met de AfhaalBieb hebben we veel leden van boeken, tijdschriften en dvd’s kunnen voorzien. In de vestigingen was alles ingericht op de AfhaalBieb. Overal dozen vol tasjes, stapels met leuke boeken, kratten voor de ingeleverde materialen. We zijn met man en macht bezig geweest om de vestigingen weer klaar te maken voor de bezoekers. Mandjes bij de deur, schermen waar dat nodig is, oude posters weg, reserveringen weer op hun plek, thematafels weer gevuld, ga zo maar door.”

Enthousiast

Maar het gaat lukken volgens Hetty van de Weg. “Al voor de persconferentie van dinsdag 11 mei hebben we de voorbereidingen voor de heropening in gang gezet. Iedereen is blij dat we weer bezoekers mogen verwelkomen en is enthousiast bezig om te zorgen dat de vestigingen weer veilig open kunnen.”

Nieuwe locatie

Vooral bij de nieuwe locatie in Vaassen wordt drukte verwacht. Van de Weg: “We zijn tijdens de lockdown verhuisd naar onze nieuwe plek aan de Dorpsstraat 48, midden in het centrum. Het is een prachtige bibliotheek, met een hele andere inrichting dan onze andere vestigingen. Veel inwoners van Vaassen hebben al door de ramen gekeken, maar ik verwacht dat ze nu de kans grijpen om echt binnen rond te kijken.”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden