<p>Jaap Spakman ontving een oorkonde en champagne vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van Rotary Oldebroek/Elburg.</p>

Jaap Spakman ontving een oorkonde en champagne vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van Rotary Oldebroek/Elburg.

(Foto: José Oosthoek)

Jaap Spakman 50 jaar Rotarylid

  Nieuwsflits

WEZEP – Op 4 mei was het precies 50 jaar geleden dat Jaap Spakman lid werd van de Rotaryclub Oldebroek. De voorzitter, José Oosthoek, en de aankomend voorzitter Harry Thijssen, verrasten hem met een bezoek en overhandigden hem naast gelukwensen een oorkonde en champagne. Een lidmaatschap van veertig jaar komt nog wel eens voor, maar vijftig jaar is erg zeldzaam.

Spakman, die op 5 mei zijn 84ste verjaardag vierde, is gedurende zijn werkzame leven altijd in de internationale meubelbranche actief geweest en zei zijn lidmaatschap altijd waardevol te hebben gevonden en dat nog steeds zo ervaart. “In de afgelopen vijftig jaar heb ik binnen Rotary mooie dingen meegemaakt”, aldus de overrompelde jubilaris. “We hebben met de club kunnen bijdragen aan de samenleving, vanuit ons beroep, door onze kennis en kunde of door tijd en energie te steken in de doelstellingen van Rotary. Bovendien zijn er vriendschappen gesloten die me zeer dierbaar zijn, elke week kijk ik nog steeds uit naar de bijeenkomst. Hopelijk kan dat gauw weer in elkaars fysieke aanwezigheid.”

Rotary Oldebroek/Elburg is een serviceclub met 37 leden. Wereldwijd telt het aantal Rotaryclubs 1,2 miljoen leden, die zich inzetten voor de speerpunten: vrede, preventie en behandeling van ziekten, water, sanitatie en hygiëne, gezondheid van moeder en kind, basisonderwijs en alfabetisering, economische en sociale ontwikkeling en het leefmilieu.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden