<p>Eip van Loo en Jannie van de Streek (rechts) maken advocaat geheel naar oma’s recept.</p>

Eip van Loo en Jannie van de Streek (rechts) maken advocaat geheel naar oma’s recept.

(Foto: Boerderijmuseum)

Boerderijmuseum houdt geen sprokkelmarkt maar is wel actief

  Nieuwsflits

Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10a gaat door met acties om de kas te spekken.

OLDEBROEK - ”De eerste activiteit van het nieuwe jaar, de traditionele Sprokkelmarkt op de laatste zaterdag van februari, kan vanwege de corona-uitbraak niet doorgaan. Jammer, een jarenlange traditie wordt daarmee doorbroken,” zegt voorzitter Nicolet Hoorn van het Boerderijmuseum. Omdat het Boerderijmuseum ook dit jaar rekening houdt met minder inkomsten door het virus gaan de vrijwillig(st)ers door met acties op de laatste zaterdag van de maand.

Zaterdag 27 februari kunnen degenen die het Boerderijmuseum een warm hart toedragen terecht voor pannenkoeken, balkenbrij en door vrijwilligsters van het Boerderijmuseum zelf gemaakte advocaat. Bestellen kan tot en met donderdag 25 februari via info@boerderijmuseum.nl, via www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje 'bestellen'), telefonisch 0525-631457 (oók via de voicemail) of met een persoonlijk bericht op Facebook.

De kosten zijn voor een pannenkoek naturel 2 euro; een pannenkoek met spek 2,50 euro; balkenbrij,1 bakje à 500 gram 5,95 euro; twee bakjes balkenbrij à 500 gram 10 euro; advocaat 5,50 euro per jampotje; twee jampotjes advocaat 10 euro. De bestelde producten kunnen zaterdag 27 februari tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden opgehaald bij het Boerderijmuseum.

Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’Vrienden van het Boerderijmuseum’, extra activiteiten, donaties, sponsoring, giften en subsidies. Door de lockdown is het museum nu gesloten vanwege de corona-uitbraak, maar de vaste lasten gaan door. Dat betekent dat er momenteel meer geld uit de kas van het museum vloeit dan er in komt. ”Daarom is het geweldig dat onze vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en acties houden,” zegt Nicolet Hoorn.

Volgens Nicolet Hoorn is vorig jaar gebleken dat de inwoners van Oldebroek, Elburg en de regio willen dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. Ondersteuning is ook mogelijk via giften ”De mensen uit deze regio hebben vorig jaar steeds goed gereageerd op de acties. Als bestuur hopen we ook dit jaar weer op die steun.''

Wie het Boerderijmuseum 'De Bovenstreek' financieel wil steunen kan het juiste bankrekeningnummer vinden op:

boerderijmuseum.nl

Kas raakt leeg door gevolgen van huidige lockdown

Door de redactie

Vertrekpunt Klompenpad

Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek' is ook het begin- en eindpunt van klompenpad ‘Het Vreepad' (16 km). Die wandeling gaat zoveel mogelijk over onverharde paden via boerenland en landgoederen in Oldebroek, ‘t Loo en Wezep. Meer details: www.klompenpaden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden