Voetbalfestival Elburgse basisscholen


<p>Andries van der Beek, hoofd voetbalzaken bij de Elburger Sport Club.</p>

Andries van der Beek, hoofd voetbalzaken bij de Elburger Sport Club.

(Foto: Harry ten Hove)

Voetbalfestival Elburgse basisscholen

  Nieuwsflits

Voetbalvereniging Elburger Sport Club (ESC) houdt op maandag 22 februari een Voetbalfestival voor leerlingen van de groepen drie tot en met acht van de basisscholen. Het is een activiteit die samen met Stichting Welzijn in Elburg, vorm wordt gegeven. Drijfveer is de jeugd in beweging brengen.

ELBURG - Andries van der Beek, hoofd voetbalzaken binnen de club en nauw betrokken ook bij het jeugdbeleidsplan, geeft aan dat ESC daarin een belangrijke taak ziet. “We richten ons op samenwerking met andere verenigingen die er ook belang bij hebben dat de jeugd in Elburg achter de computer vandaan komt. In de toekomst willen we ook graag clinics op scholen houden. Vroeger speelden kinderen op straat, bouwden ze boomhutten en speelden stoepbal. Dat is bijna allemaal verdwenen en het is aan sportverenigingen vinden wij om in dat gat te duiken.''

Hoe ziet dat festival er uit?

Andries van der Beek: “Het is ontwikkeld door de KNVB. Kinderen kunnen op ons kunstgrasveld elf stations langs gaan om daar oefeningen te doen. Ze moeten om 13.45 uur op het sportpark aanwezig zijn in sportkleding. We hechten natuurlijk aan het naleven van de coronamaatregelen. De kleedkamers blijven gesloten; wel is er gelegenheid om een sanitaire stop te maken. We vragen kinderen om hun eigen bidon mee te nemen.

Aanmelden

''De weersomstandigheden spelen uiteraard een rol. Het is natuurlijk te hopen dat in die periode van voorjaarsvakantie het kunstgras sneeuwvrij is.''

Aanmelden voor het Voetbalfestival kan via: voetbalfestival@elburgersc.nl met vermelding naam, leeftijd en telefoonnummer.”

Uiteraard voor jongens en meisjes?

“Zeker. We hebben een bloeiende tak van voetballende dames en meisjes bij ESC. En daar zit nog flinke groei in. Via het jeugdbeleidsplan willen we ook in deze categorie aan het niveau werken. Nu we in Wilfred Westerhuis een gecertificeerd coördinator hebben en voor alle groepen trainers die met de neuzen dezelfde kant uitkijken, kunnen we de flinke verbeterslag maken. De reacties die we tot nu toe hebben ontvangen zijn zonder uitzondering positief.”

Het nieuwe bestuur van ESC trekt er hard aan?

"Ja, en als je je ziet hoe de leden in de volle breedte bezig zijn dan krijg je daar energie van. Je ziet dat de vele tijd die je erin stopt zeer de moeite waard is. Het gaat natuurlijk niet alleen om ons vlaggenschip, maar wanneer je over een jaar of wat de status kunt opkrikken naar dat van een tweedeklasser bezorgt je dat als vereniging zeker een sprong voorwaarts.

''We hebben als ESC een beperkt budget. Daarom hopen we ook dat de grote verloting nog wat meer succes oplevert. We hebben inmiddels daarvoor al ruim 600 loten verkocht en zijn daarmee uit de kosten, maar we willen er graag nog wat meer aan over houden om het jeugdplan stevig in de steigers te zetten. Loten kunnen nog tot eind maart worden gekocht.”

Dick van der Veen

Plan: clinics onderwijs in samenwerking met WIEL

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden