Lambert Franckens flink gerenoveerd


<p>De schoolleiding hoopt de leerlingen weer snel te kunne ontvangen.&nbsp;</p>

De schoolleiding hoopt de leerlingen weer snel te kunne ontvangen. 

(Foto: Mirjam Mulder)

Lambert Franckens flink gerenoveerd

  Nieuwsflits

Het Nuborgh College Lambert Franckens is volgens de directie na een renovatie van anderhalf jaar klaar voor de toekomst.

ELBURG - Het gebouw is van binnen volledig gerenoveerd. Met veel licht, verschillende werkruimtes voor de diverse leerbehoeftes van leerlingen en een thuisbasis per jaarlaag. Ingrediënten die modern onderwijs mogelijk maken. Een omgeving die past bij de vernieuwde onderwijsvisie van de school, het TotaalOnderwijs, waarin de focus ligt op 'eigenaarschap bij leerlingen'.

Directeur Eric Dijkslag: 'In deze aantrekkelijke leeromgeving krijgen leerlingen vakkundige begeleiding en worden ze uitgedaagd.'' De verbouwde school is nu voor iedereen te bezichtigen via een virtuele tour. En zodra het weer mag, gaan de deuren ook fysiek open, om belangstellenden de kans te geven de gerenoveerde school te bezichtigen. Belangstellenden kunnen de school wel via een virtuele tour bezoeken op www.nuborghcollegelambertfranckens.nl.

Onder leiding van een architect heeft de school een modern jasje gekregen. Er zijn diverse thuisbases gecreëerd, zodat elke jaarlaag les heeft in een eigen vleugel van de school. Op elke thuisbasis is een onderwijsassistent aanwezig en zijn er diverse klaslokalen en open werkruimtes te vinden. Op de werkruimtes worden leerlingen gestimuleerd om samen te werken.

Leerling Thomas van de brugklas: ''Het is heel fijn om met andere brugklasleerlingen een eigen plek in de school te hebben waar ik lessen volg, mijn kluisje heb en samen kan werken. Dat mis ik wel nu ik vanwege corona vanuit huis online lessen volg.’

Eric Dijkslag: ''Het vernieuwde onderwijs staat voor kwalitatief goed, christelijk onderwijs waarbij ruime aandacht is voor de persoonsontwikkeling van de leerling en de verantwoordelijkheid door docent en leerling gedeeld wordt. Dit geeft leerlingen de ruimte om samen met de docent te bepalen welke leerinhoud het beste past om leerdoelen te halen. Deze leerdoelen worden door de docent bepaald, maar ook door de leerling. We leren mét elkaar. Samen verleggen we grenzen!''

TotaalOnderwijs helpt om vaardigheden zoals samenwerken, kritisch denken, plannen en probleemoplossend vermogen verder te ontwikkelen. Doorzettingsvermogen wordt hierbij gestimuleerd. Leerling en coach voeren coachgesprekken en maken samen keuzes rondom de invulling van KeuzeWerkTijd-uren.

Ook voor de hoogbegaafde leerlingen is er extra aandacht door middel van het Eurekaverbredingsprogramma.

TotaalOnderwijs

Architect heeft school modern jasje gegeven

Door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden