Hotel de Vossenberg klaar voor langlaufers


<p>De verwachting is dat er komend weekend in grote delen van Nederland ruim 15 centimeter sneeuw valt.</p>

De verwachting is dat er komend weekend in grote delen van Nederland ruim 15 centimeter sneeuw valt.

(Foto: archief DPG Media)

Hotel de Vossenberg klaar voor langlaufers

  Nieuwsflits

VIERHOUTEN - Als de eerste sneeuwvlokken de Veluwe raken, gaan in Vierhouten de harten sneller kloppen. De langlauflatten worden uit het vet gehaald, de schoenen opnieuw gepoetst en de stokken worden op maat gehangen. Als Koning Winter de laatste herfstkleuren bedekt met zijn witte winterse mantel start Hotel de Vossenberg met het waxen van de langlauflatten.

Bij Hotel de Vossenberg wordt sinds jaar en dag bij voldoende sneeuw actief gelanglauft. Uit het hele land komen beginners tot ver gevorderden naar het pittoreske Vierhouten om de latten onder te binden en als eerste de lijnen uit te zetten op de Veluwe.

Jeroen Vos, eigenaar Hotel de Vossenberg: “Afgelopen jaren hadden we geen of te weinig sneeuw om te kunnen langlaufen maar nu valt er volgens de laatste weerberichten genoeg! Dus we zijn alle 60 sets langlauflatten aan het waxen zodat ze makkelijk glijden over de sneeuw. Vanaf zondag (7 februari) starten we met de verhuur en zal het een komen en gaan worden van actieve winterliefhebbers. We blijven open - ook met onze afhaal - zolang de sneeuw blijft liggen. Echt weer een wintersportsfeertje, leuk!.”

Hotel de Vossenberg in Vierhouten is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware ontmoetingsplek voor langlaufers. Niet alleen voor de verhuur van ski’s maar ook voor informatie over de omgeving, de prachtige heide en de mooie bossen.

Langlaufsets zijn te huur voor een halve dag à 20 euro, inclusief een kop warme chocolademelk met slagroom of een kop erwtensoep van de afhaal op het winterterras.

Reserveren wordt aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen. Per mail: info@hoteldevossenberg.nl of telefonisch 0577 411275.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden