Start lokale campagne ‘Gezond Tussend’ooren’


<p>Kinderen hebben gezonde tussendoortjes nodig, want ze verbruiken veel energie op een dag.</p>

Kinderen hebben gezonde tussendoortjes nodig, want ze verbruiken veel energie op een dag.

(Foto: JOGG Elburg)

Start lokale campagne ‘Gezond Tussend’ooren’

  Nieuwsflits

ELBURG/OLDEBROEK - ‘Mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent die vraag. Maar welk tussendoortje geef je en hoeveel? Dit blijken veel jonge ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpt JOGG Elburg (Jongeren op Gezond Gewicht).

Overgewicht is ook op de Noord-Veluwe een groeiend probleem, meldt JOGG Elburg. Een woordvoerder: ''Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren komen ouders van 2- tot 4-jarigen tot 21 februari overal de campagne tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en wel als gezonde hapje. Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, verbruiken zij veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.''

Met activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kinderen gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met aanwijzingen voor ‘gezondere keuzes’ aan de schappen in de Jumbo, Plus, Boni en de Deen. En met activiteiten op de kinderdagverblijven van Prokino Elburg.

JOGG wil met activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin samen met o.a. scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Meer informatie:

www.wiel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden