Vlooienmarkt belangrijk voor sv ‘t Harde


<p>Drukte bij een vorige vlooienmarkt. (Foto: archief Eddy Bossenbroek)</p>

Drukte bij een vorige vlooienmarkt. (Foto: archief Eddy Bossenbroek)

(Foto:)

Vlooienmarkt belangrijk voor sv ‘t Harde

  Nieuwsflits

De vlooienmarkt op Hemelvaartsdag, georganiseerd door de supportersvereniging van sportvereniging 't Harde, is voor de club van grote betekenis. Met de opbrengst wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het functioneren van de vereniging. Vele duizenden mensen komen er op af.

't HARDE - Zo niet in coronajaar 2020. Voorzitter Elskamp en zijn mannen laten zich er echter niet door uit het veld slaan. "Het afgelasten was voor ons team een grote domper. De markt was compleet bezet en we hadden de organisatie helemaal rond. Iedereen verheugde zich op een prachtige dag, net als die in de ruim 30 edities die er aan vooraf gingen. Helaas moesten we er een streep door trekken.”

Het snuffelen langs de koopwaar van meer dan 400 handelaren is niets minder dan een traditie voor de inwoners van 't Harde en wijde omgeving. Vanaf zeven uur 's ochtends meldt de voorhoede van een karavaan zich al. Het was de afgelopen Hemelvaartsdag oorverdovend stil. Dat had ingrijpende gevolgen. "We wilden er de voortgang van de renovatie van ons sportpark mee financieren. Dan denk ik aan renovatie van enkele kleedkamers en de vernieuwing van de entree. Dat hebben we door het afgelasten van de vlooienmarkt moeten uitstellen”, zegt Bart-Jan Olthuis, secretaris van de supportersvereniging.

Zijn er mensen afgehaakt?

"Nee, gelukkig niet. We hebben een bestuur dat zeer betrokken is. Natuurlijk hebben we uitgebreid gesproken over wat we in 2021 zouden moeten/kunnen doen. Met als unaniem standpunt dat we niet stil kunnen blijven zitten. Zonder uitzondering is er de wil om er 100 procent voor te gaan”, aldus Olthuis.

Sv 't Harde heeft zijn financiën goed op orde. Penningmeester Vellekoop: "We steunen de vereniging zowel financieel als materieel. Dat was dus dit jaar moeilijker. Gelukkig zijn we zuinig met de penningen omgesprongen en konden we deze tegenslag hebben. Afgelopen mei konden we alle standhouders het geld voor hun standplaats terug storten. Veel van hen zijn ondernemers die het nu ook zwaar hebben.”

Wat niet wegneemt dat ook het niet doorgaan van bingo's, verlotingen en rad van avontuur sporen achter liet. Het is duidelijk dat zich dit binnen de vereniging doet gevoelen en voor extra dingen geen plaats is. Even de rem op sommige ontwikkelingen.

Toch weer voorbereidingen

"De uitnodigingen zijn al verstuurd naar alle standhouders en belangstellenden. Inmiddels hebben zich er al meer dan 100 aangemeld en zit de markt bijna voor de helft vol (200 kramen). Uiteraard is het aanhouden van het virus onze grootste zorg. Het maakt alles heel onzeker”, geeft Elskamp aan. ''We kijken wat verantwoord kan. Misschien in kleinere vorm of meer afstand tussen de kramen. Dat alles in overleg met de gemeente Elburg. Belangstellenden kunnen zich opgeven via supportersvereniging@svtharde.nl

Meer informatie op:

svtharde.nl

Dick van der Veen

Penningmeester: 'Aantal kramen is al bijna voor de helft gevuld'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden