‘Tieners makende wereld mooier'


<p>Robert Pruis met Eva Bakker en Hidde van de Streek in overleg over de tv-uitzending tijdens Oud &amp; Nieuw.</p>

Robert Pruis met Eva Bakker en Hidde van de Streek in overleg over de tv-uitzending tijdens Oud & Nieuw.

(Foto: Lieke)

‘Tieners makende wereld mooier'

  Nieuwsflits

Geen vuurwerk, geen tentfeest en toch een gezellige Oud en Nieuw om nooit te vergeten. Dat was de vraag die Robert Pruis van @Robert’s kreeg van gemeente Elburg. “Een campagne om ouders bewust te maken om binnen te blijven tijdens Oudejaarsnacht”, aldus Robert. “Best lastig, we zijn aan het brainstormen gegaan.”

ELBURG - “Een brainstormsessie met Caroline Turner van WIEL”, aldus Robert. “We kregen niet direct een concreet idee. Je wilt iets laten zien dat interessant is. Ik ben niet leuk genoeg om naar te kijken, wat dan wel? We hebben de Grote @Robert’s-show gedaan, maar ik dacht: ‘niet weer een uitzending’. Ik heb de tieners gevraagd, die zetten mijn brein altijd een beetje aan. Vervolgens Bart Pruis gepolst. Een muziek- en lichtshow, is dat te realiseren? Langzaam kwam het plan op gang en dat hebben we uitgewerkt.”

“Met twee tieners hebben we een filmpje gemaakt. Zij gingen aan het bakken”, vervolgt Robert. “Dat deden we al, maar dit ging echt heel goed. De meiden waren niet zo van voor de camera, maar ze vonden het zo leuk, werden steeds enthousiaster. Door de samenwerking met de LOE en doordat Bart al bezig was, hadden we een kapstok voor de uitzending.”

Positief

De campagne om ouders en jongeren bewust te maken van het belang van de corona-maatregelen is ook ingevuld. “We willen ouders en jongeren een tool geven om zich aan de corona-maatregelen te houden, zeker nu met de lockdown”, legt Robert uit. “En vooral op een positieve manier. Dus: ‘Een Oud en Nieuw om nooit meer te vergeten’. Hiervoor hebben we de website opgezet: www.oudennieuwinelburg.nl. Hier vind je alle informatie voor oudejaarsavond en -nacht. Het gaat om drie dingen; chill online, speel online en maak het gezellig.”

Online pubquiz

Tijdens de tv-uitzending komen diverse onderwerpen aan bod. “Jongeren uit onze gemeente hebben reportages gemaakt”, zegt Robert. “In het eerste uur is er nieuws uit het afgelopen jaar. Over de boeren, over duurzaamheid en er is een pubquiz, die je op de avond zelf online kunt spelen en waarmee je een waardebon van twintig euro kunt winnen en we hebben een online escaperoom. Dit heeft de gemeente heel goed opgepakt, echt complimenten om de jongeren erbij te betrekken. Caroline van WIEL stelde een challenge voor; laat de jongeren de burgemeester uitdagen om een opdracht uit te voeren. Superleuk! Er zijn al verschillende challenges binnen gekomen, wie nog iets leuks bedenkt; stuur de challenge in."

Spectaculair

"We hebben ook nog een prank opgenomen en er zijn filmpjes om lekkere hapjes te maken. En van 00.30 tot 4.00 uur het festival: muziek en een lichtshow in een spectaculair decor. Chris Deluxe, Praia del Sol, Browbeat, John van Poar Neem’n en Robin Embrace! Andere gemeenten zijn al geïnteresseerd in het concept van Elburg, die zijn er jaloers op.”

Communicatie

“Juist door jongeren erbij te betrekken, leer je waar zij behoefte aan hebben en kun je voorkomen dat het niet goed gaat met Oud en Nieuw”, geeft Robert aan. “Ik geef om tieners; ze zijn ondernemend, denken out of the box, ze veroordelen niet, ze maken de wereld mooier. Als je hen serieus neemt, lukt er heel veel, dat doen we bij @Robert’s ook. Lol hebben met elkaar en no nonsense. Als er iets is, bespreken we dat, zeker in corona-tijd is communicatie belangrijk. Net als zinvolle vrijetijdsbesteding, probeer te bedenken wat er wél kan."

José Oosthoek

'maak jouw oud en nieuw eentje om nooit meer te vergeten'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden