VZK kent flinke aanwas jeugdleden


<p>Bestuurders Laurens Wissel (l.) en Pieter Immerzeel met de jeugd op de achtergrond.&nbsp;</p>

Bestuurders Laurens Wissel (l.) en Pieter Immerzeel met de jeugd op de achtergrond. 

(Foto: Dick van der Veen))

VZK kent flinke aanwas jeugdleden

  Nieuwsflits

De gepromoveerde heren van volleybalvereniging VZK willen graag weten of ze zich op een hoger niveau kunnen handhaven. Het coronavirus maakt dat echter onmogelijk. De vorige competitie werd niet uitgespeeld en de lopende vroegtijdig afgebroken. En hoe gaat het verder? Een van de vele vragen waar de sport mee opgezadeld zit.

WEZEP – Voorzitter Pieter Immerzeel moet even diep nadenken als hem gevraagd wordt op welk niveau de selectieteams spelen. Een duik in de computer geeft hem de bevestiging: de heren derde divisie en de dames eerste klas. De heren hebben alleen ORMi Epe als tegenstander in de regio: voor de overige wedstrijden moeten ze wat verder reizen. Wie eenmaal bij VZK (afkorting voor Van Zessen Klaar) heeft gespeeld, en door studie is uitgezworven of om andere reden op een hoger niveau acteerde, komt in negen van de tien gevallen later terug op het oude nest. Ze doen dan zoals nu bij de mannen een stevige duit in zakje om het team stappen te laten maken. Illustratief voor het warme nest dat de circa 180 leden met elkaar vormen.

Immerzeel noemt de vele activiteiten die dit jaar moesten worden afgeblazen. Het beachvolleybal bij het zwembad wat regionaal hoog staat aangeschreven, het jeugdkamp, het oliebollentoernooi, de jaarafsluiting en de ledenvergadering om maar wat te noemen. “De kosten gaan door; de inkomsten staan stil. We kunnen gelukkig een stootje lijden, maar die onzekerheid over de voorgang van de competitie knaagt. Gaat het om één helft en zit daar dan promotie en degradatie aan vast? We hebben het bestuur op orde, dat geldt ook voor de trainersstaf, maar het op sterkte houden van commissies is een heikel punt. Met name op het vlak van de sponsoring stokt het momenteel.”

Bestuurslid Laurens Wissink komt binnen. Hij geeft aan dat jongens en meisjes van toen nu als ouders de jeugd van nu aanmoedigen. Senioren die zich verdienstelijk maken door de junioren te trainen en te coachen. “We hebben weinig last van spelers die ons voor de neus worden weggekaapt. In de directe omgeving spelen we met de heren op een wat hoger niveau. Jeugd tot en met 17 jaar mag nog wel trainen, maar geen competitiewedstrijden spelen. Oefenpotjes onderling kunnen wel. Zo stimuleren we de betrokkenheid.”

VZK hecht der waarde aan dat er ook vrouwen in het bestuur zitten, die een eigen kijk op de zaak hebben en dingen oppakken die mannen laten liggen. Een wens is nog om in thuishaven Kamphal een vergaderruimte te hebben, die met andere gebruikers van de hal kan worden gedeeld. Nu moet er bij de bestuursleden thuis worden vergaderd. Vergaderen in de hal maakt het contact met de leden gemakkelijker. Over de publieke belangstelling bij thuiswedstrijden is er geen klagen. De hal is dan vrijwel altijd voor minstens de helft gevuld. De grootste winst van dit moment is de aanwas van jeugdleden en de hoge klassering van de meest getalenteerde van hen.

Dick van der Veen

Gepromoveerde heren willen weten waar ze nu staan

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden