<p>Pieter Lensselink stapt met met veel plezier in zijn nieuwe functie. (Foto: Gemeente Oldebroek)</p>

Pieter Lensselink stapt met met veel plezier in zijn nieuwe functie. (Foto: Gemeente Oldebroek)

Pieter Lensselink: 'Ik begin met een luisterend oor'

  Nieuwsflits

Pieter Lensselink (58), de vers benoemde gemeentesecretaris in Oldebroek, is een mensenmens. Hij bewees het in alle functies die hij tot nu toe bekleedde. Het zal niet verbazen dat hij de eerste maanden in zijn nieuwe functie benut om met zoveel mogelijk mensen kennis te maken. Met vooral een luisterend oor, zegt hij.

OLDEBROEK – Inmiddels heeft hij zijn huiswerk gedaan. “Er liggen opgaves in de regionale samenwerking in de Kop van de Veluwe, binnen de bedrijfsvoering en in het sociale domein. Leid dat maar eens in goede banen.” In zijn huidige fusiegemeente Gooise Meren, kreeg Lensselink er op diverse manieren mee te maken en hij wil zijn ervaring er mee graag ten dienste laten komen in Oldebroek. Hij was onder meer hoofd van het sociaal domein, deed veel dingen op directieniveau, was een tijdje waarnemend gemeentesecretaris, programmamanager dienstverlening en interim afdelingshoofd beleidsafdeling Mens en Omgeving. Was betrokken bij de fusie tussen Muiden, Naarden en Bussum. Sinds 2004 werkte hij in gemeentelijkje dienst. Maar dat was niet zijn jongensdroom.

Polderjongen

“Klopt. Ik wilde als polderjongen-uit-Eemnes bij de politie en dat is ook zo gegaan. Tien jaar was ik werkzaam bij zowel de rijks- als de gemeentepolitie, in stedelijk gebied en op het platteland. Vervolgens stak ik bij de UWV de neus om de deur. Het omgaan met mensen, dat was en is mijn ding. Twee jaar geleden ben ik van Leusden naar Harderwijk verhuisd. De Veluwe trekt ons aan. We komen als enthousiaste camperaars op diverse mooie plaatsen. Toen Oldebroek voorbij kwam sprak ons dat aan. Bij de keuze voor een nieuwe uitdaging heb ik me laten leiden door de voorkeur voor een kleine gemeente, waar mensen elkaar nog kennen.”

Warme gesprekken

Oldebroek bleek zogezegd te passen?

“Ik heb gemerkt dat mensen hier veel voor elkaar over hebben. Er gebeurt veel en is veelzijdig met diverse kernen. Het is mooi als je daarin een rol mag spelen. De warme gesprekken met de burgemeester, de selectiecommissie en waarnemend secretaris Arjan Doornbos bevestigden mijn gedachten over deze gemeente. Er samen voor gaan, een gemeenschappelijk doel voor ogen houden bij alles waardoor bij alle verschillen die er zijn een win-win-situatie ontstaat. In deze kleine gemeente krijgt men samen veel voor elkaar. Het wegwerken van de afvalberg, regionale energietransitie, enzovoort. ”

Plannen om hier te gaan wonen?

“Harderwijk ligt op 26 kilometer afstand. Ik ben van plan om vaak fietsend naar mijn werk te gaan. Ik weet nog niet of we gaan verhuizen, maar ik moet erbij vertellen dat mijn vrouw stiekem al aan het rondkijken is naar wat leuke huizen in de gemeente Oldebroek. Hoe dan ook, waar je ook woont, belangrijk is dat je je als ambtenaar en als gemeentesecretaris onder de mensen begeeft en luistert naar wat ze te zeggen hebben om te weten wat er speelt.”

Klussen

Met welk gezin Lensselink krijgen we te maken?

“Man, vrouw, vier kinderen en een hondje. Drie kinderen zijn het huis uit; een prachtige tienerdochter woont nog bij ons. Mijn vrouw en ik zijn reislustig. We trekken er vaak met de camper op uit. Ik heb gevoetbald en gevolleybald, maar daar is door de verhuizing een tijdje niets van gekomen. Dat hoop ik op een of andere manier na de coronatijd weer op te pakken. Ik ben een liefhebber van klussen in en om het huis. In het weekend hul ik me in oude kleren en kun je me vinden op het dak, onder de camper of in een kruipruimte.”

Pieter Lensselink is toegerust met een stevige portie humor. Hij moet zijn eerste dag in zijn nieuwe baan nog doorbrengen en hoort in zekere zin toch al bij het meubilair…. (met een lach) “Toen we naar Harderwijk verhuisden kwamen we op zoek naar spullen voor het interieur in een winkel in Oldebroek waar we de meubels hebben gekocht. Ik kijk dus al twee jaar lang dagelijks tegen Oldebroek aan.”

Reacties

Lensselink heeft veel zin om te beginnen. De vele reacties die hij kreeg bij zijn benoeming bevestigen hem in het gevoel zich hier snel thuis te zullen voelen.

Dick van der Veen

'In het weekend op het dak, in
de camper of in de kruipruimte'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden