<p>&nbsp;Oversteek bij Veluwe Strandbad.</p>

 Oversteek bij Veluwe Strandbad.

(Foto: ChristenUnie Elburg)

CU Elburg: ‘Verkeersaanpassingen Flevoweg hoognodig’

  Nieuwsflits

ELBURG - De ChristenUnie Elburg vindt dat er door de wegbeheerder geïnvesteerd moet worden in het verkeersveiliger maken van de Flevoweg. De CU heeft er bij de verantwoordelijk wethouder op aangedrongen om de drie ton, die nu gereserveerd staat voor een rotonde bij het Veluwe Strandbad, (deels) in te gaan zetten als eigen bijdrage voor aanpassingen bij de afslag Nieuwstadsweg en de fietsveiligheid bij het Veluwe Strandbad en de Elburgerbrug. 

De wethouder heeft toegezegd dat hij bij de provincie Gelderland gaat benadrukken dat er snel plannen gemaakt moeten worden voor een verkeersveiliger Flevoweg. De ChristenUnie wil hierover actief geïnformeerd blijven en gaat zo nodig ook zelf richting Arnhem om dit probleem onder de aandacht te brengen.

De afslag bij de Nieuwstadsweg staat, voor wat betreft het aantal ongevallen, bekend als het meest onveilige verkeerspunt in de gemeente Elburg. ChristenUnie-raadslid Han Dickhof: “Bij de afslag naar de Nieuwstad is het telkens raak met forse ongevallen. De auto`s trekken op vanaf de rotonde en niet iedereen is er op verdacht dat er dan een auto linksaf wil slaan naar de Nieuwstad. Een voorsorteerstrook kan dit oplossen. Maar dit is niet het enige probleem. Regelmatig merk ik dat het als fietser lastig is hier veilig over te steken. Het is ook nog eens een hele drukke recreatieve fietsroute. Dit is het voorbeeld van een plek waar een tussengeleider voor fietsers aangebracht moet worden. Daardoor wordt het oversteken op dit lastige punt veel makkelijker. Op de Oostelijk Rondweg in Elburg, bij de afslag de Weeren, ligt een voorsorteerstrook en tussengeleider, iets soortgelijks zou een hele verbetering zijn”.

Verder op de Flevoweg moeten ook aanpassingen plaatsvinden aan de infrastructuur. ChristenUnie-raadslid Maroeska Veldkamp heeft melding gemaakt van de verkeersonveiligheid op de Elburgerbrug: “De fietser is op de Elburgerbrug fysiek niet gescheiden van het snelverkeer op de brug. Net nadat de slagbomen van de brug opengaan ontstaan er gevaarlijke situaties met voetgangers en fietsers die elkaar aan dezelfde kant tegen komen. De ruimte is smal en met het voorbijrazende verkeer en dat zonder fysieke scheiding levert situaties op die gevaarlijk zijn. Ook bij het Veluwe Strandbad is het lastig oversteken”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden