<p>Doodlopende weg op industrieterrein Kruismaten.</p>

Doodlopende weg op industrieterrein Kruismaten.

(Foto: Dirk Bok)

SGP Elburg wil van college snel rapport over Kruismaten

  Nieuwsflits

ELBURG - De Elburgse fractie van de SGP wil verbetering in de bereikbaarheid van industrieterrein Kruismaten. Ze heeft het college van burgemeester en wethouders daarom gevraagd om het langverwachte rapport, waarin nieuwe ontsluitingsmogelijkheden van Kruismaten nader beschreven zijn.

In juli 2017 vroeg de volledige gemeenteraad aan het college om verbetering van de bereikbaarheid van Kruismaten te onderzoeken. Dat industrieterrein is al wat ouder en leek, in vergelijking met Broeklanden, in een vergeten hoekje te belanden. Voldoende reden om daar actie op te ondernemen. Het onderzoeksrapport is er nog steeds niet. Wel meldde het college in juli 2019 een concept-rapport te hebben. Er was meer informatie nodig, volgens het college, om een goed gesprek te hebben over de mogelijkheden.

De SGP wil niet langer wachten. Raadslid Dirk Bok is naar eigen zeggen 'best een geduldig mens', maar drie jaar voor uitvoeren van een onderzoek, het presenteren van een rapport en het maken van een goed onderbouwd voorstel vindt hij te lang. "Natuurlijk heeft goed onderzoek tijd nodig, maar die tijd hebben we nu echt wel gehad. We willen nu vooruit met Kruismaten. De ondernemers daar hebben lang genoeg gewacht op verbetering."

Bok verwacht dat het college snel komt met het concept-rapport, zodat de raad dat kan inzien. Vervolgens is het aan het college om met een voorstel te komen. Hij wil niet op de stoel van de bestuurders gaan zitten: "Wij stellen de kaders voor het college en beoordelen hun voorstellen. Dat houden we graag zo. We hebben niet de illusie dat we de expertise die voor een goed plan nodig is, zelf hebben. We kijken dus uit naar het rapport en een deskundig opgesteld plan en zullen daarna een keuze maken. Wordt vervolgd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden