<p>Herman Witter.&nbsp;</p>

Herman Witter. 

(Foto: Mirjam Mulder / Madebymephotography )

Herman Witter 40 jaar koordirigent

  Nieuwsflits

Koordirigent Herman Witter heeft op zaterdag 31 oktober na 40 jaar afscheid genomen van het eveneens jubilerende Kerkkoor Rafidim. Witter is opgevolgd door dirigent Wim Verweij uit Windesheim.

Koordirigent Herman Witter heeft op zaterdag 31 oktober na 40 jaar afscheid genomen van het eveneens jubilerende Kerkkoor Rafidim. Witter is opgevolgd door dirigent Wim Verweij uit Windesheim.

ELBURG - In de jaren 1979 en 1980 ontstond bij een aantal jongeren in Elburg het plan om een jeugdkoor op te richten. Herman Witter werd toen om advies gevraagd. Hij zag wel mogelijkheden. In die periode waren er in Elburg enkele koren actief, zoals de Lofstem, OBK en het dameskoor Dito. De jongeren wilden echter iets anders en zo kwam het tot de oprichting in 1980 van het Hervormd Kerkkoor Rafidim.

Ideeën

Herman Witter: “Toen ze mij vroegen om dirigent te worden van Rafidim, heb ik geen moment getwijfeld. De ideeën en plannen van die jongeren spraken mij heel erg aan”.

Groei

Herman Witter is daarna 40 jaar onafgebroken dirigent van het koor geweest. Onder zijn leiding groeide het koor van 15 naar ruim 60 leden. Ooit heeft Rafidim zelfs bestaan uit 100 leden. “Dat was echt een geweldig hoogtepunt”, zegt Herman vol trots terugkijkend.

Tv-programma's

In talloze verzorgingshuizen en kerkdiensten werden de afgelopen vier decennia optredens verzorgd door het koor. Landelijke bekendheid kreeg Rafidim vanwege de medewerking aan de EO-Familiedagen in Utrecht en tv-programma’s als ‘Nederland zingt’. Ook werd medewerking verleend aan adventopnamen van de NCRV in de Grote Kerk van Elburg. Met grote regelmaat werd samengewerkt met andere koren uit de omgeving, zoals OBK uit Elburg en het CMK uit ’t Harde.

Grote werken

Kerkkoor Rafidim is ook voortdurend op zoek gegaan naar een nieuw repertoire van geestelijke liederen. En Kerkkoor Rafidim heeft onder leiding van Herman Witter de laatste jaren enkele grote werken uitgevoerd, zoals het Passie – Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’ en het Kerstoratorium ‘Licht en Vrede’.

Ter gelegenheid van dit zilveren jubileum van Herman Witter zou het eveneens jubilerende koor op zaterdag 31 oktober het Oratorium ‘Het Nieuw Jeruzalem' van Johan Bredewout uitvoeren met aansluitend een receptie. Het koor was druk bezig met het instuderen van dit oratorium tot in maart het coronavirus roet in het eten gooide. In verband met alle maatregelen kon ook de receptie niet doorgaan.

Geen receptie

'Ideeën en plannen
van jongeren spraken mij aan'

door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden