<p>Recentelijk leerde Angelique Krüger, tv-presentatrice bij Omroep Gelderland, in het museum hoe kruudmoes gemaakt wordt. (Foto: Boerderijmuseum)</p>

Recentelijk leerde Angelique Krüger, tv-presentatrice bij Omroep Gelderland, in het museum hoe kruudmoes gemaakt wordt. (Foto: Boerderijmuseum)

(Foto: )

Welk kind bakt de allerlekkerste taart?

  Nieuwsflits

Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10a houdt een wedstijd: ’Wie bakt de lekkerste appel- of perentaart’ . De taarten dienen zaterdag 24 oktober vóór 10.00 uur ingeleverd te worden bij het Boerderijmuseum.

OLDEBROEK - Deelnemers dienen zich voor de bakwedstrijd per mail (info@boerderijmuseum.nl) of telefonisch (0525-631457) op te geven vóór woensdag 21 oktober. Een jury, bestaande uit burgemeester Tanja Haseloop, Nicolet Hoorn, Henri Jonker en Jan van Ommen, bepaalt wie de waardebonnen van 20 euro,15 euro en 10 euro van Bakkerij Jonker winnen.

Thema

Zaterdag 24 oktober is de laatste dag van de twee weken durende herfstvakantieperiode met als thema 'Appels en peren' in het museum. De activiteiten van het Boerderijmuseum komen vanwege de corona-uitbraak in de plaats van de Rotary Kidsweek, die de laatste jaren zo succesvol is en heel veel kinderen naar de uit 1753 daterende monumentale boerderij trekt.

Op de deel van het Boerderijmuseum staan in genoemde periode een tiental kisten met appels en peren van Fruittuin Verbeek. De kinderen kunnen dan raden in welke kist welk appel- of perenras zit. Voor de kleintjes zijn er kleurplaten over appels en peren, er is wat educatiefs over het thema voor de kinderen en andere activiteiten over het onderwerp.

Pannenkoekenactie

Na de succesvolle kruudmoesactie houdt het Boerderijmuseum zaterdag 24 oktober ook een actie met pannenkoeken mét en zònder appel, bereid volgens oma’s recept. De tongstrelende pannenkoeken kunnen tot en met donderdag 22 oktober besteld worden door het knopje ’bestellen’ aan te klikken en in te vullen op
www.boerderijmuseum.nl.

De producten die besteld kunnen worden zijn: appelmoes (een pot van 900 gram kost 3 euro, een pot van 450 gram 1,95 euro), appelpannenkoeken (2,50 euro per stuk), naturel pannenkoeken (2 euro per stuk), stoofpeertjes en een klein appeltaartje 3,99 euro van Bakkerij Jonker.

Mede vanwege corona vraagt het bestuur van het Boerderijmuseum de kinderen en begeleiders om zich per mail (info@boerderijmuseum.nl) op te geven. De toegang voor de kinderen t/m 12 jaar is gedurende deze periode gratis. Begeleiders betalen de normale toegangsprijs: 4,50 euro per persoon. Begeleiders kunnen zich ook opgeven via: www.boerderijmuseum.nl en vervolgens het kopje 'bestellen' aanklikken.

Toegang gratis, wel opgeven

door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden