<p>Wibrand van Norel is zaterdag 24 oktober een kwart eeuw dirigent bij het Slagwerkensemble uit Elspeet.(Foto: Heidi van de Ridder)</p>

Wibrand van Norel is zaterdag 24 oktober een kwart eeuw dirigent bij het Slagwerkensemble uit Elspeet.(Foto: Heidi van de Ridder)

(Foto: )

Zilveren jubileum dirigent Wibrand van Norel (48)

  Nieuwsflits

Dirigent Wibrand van Norel staat voor een bijzonder jubileum. Op 24 oktober 1995, destijds nog studerend aan het Artez Conservatorium in Zwolle, begon de toen 23-jarige Elburger als dirigent bij de drum- en melodieband van Elspeets Fanfare Korps. Niet wetende dat deze club de komende 25 jaren het grootste deel van zijn muzikale carrière zou gaan vormen.

ELBURG/ELSPEET - Zijn passie, gedrevenheid en oog voor vernieuwing hebben ervoor gezorgd, dat Slagwerkensemble Elspeet door de jaren heen is uitgegroeid tot een groep die al jaren musiceert op het hoogste niveau. Het ensemble heeft ook een geheel eigen identiteit ontwikkeld onder leiding van Wibrand van Norel. Binnen de slagwerkwereld is Wibrand uitgegroeid tot een bekende verschijning onder dirigenten en slagwerkensembles. Vele bijzondere momenten heeft hij al met ‘zijn’ club meegemaakt. Goede prestaties op festivals en nationale kampioenschappen met als hoogtepunt bijzonder indrukwekkende en vernieuwende optredens tijdens de deelnames aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Slagwerkensemble

Op zaterdag 24 oktober is zijn zilveren jubileum als dirigent van het Slagwerkensemble uit Elspeet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden