<p>De nieuwe ledverlichting kan ook beter op de snelweg gericht worden en heeft een levensverwachting van ruim 20 jaar.</p>

De nieuwe ledverlichting kan ook beter op de snelweg gericht worden en heeft een levensverwachting van ruim 20 jaar.

(

Foto: Rob Melchior

)

Vervanging openbare verlichting A28

  Nieuwsflits

Rijkswaterstaat vervangt de openbare verlichting op de A28 door ledverlichting. De werkzaamheden maken deel uit van onderhoudswerkzaamheden op de snelweg A28 en de snelweg A50 en staan gepland om van september tot februari 2021 te worden uitgevoerd.

ELBURG/OLDEBROEK - Een woordvoerder van Rijkswaterstaat: ''We vervangen onder andere de verkeerssignalering om de weggebruikers te attenderen op langzaam rijdend verkeer of files. En we vervangen ook de camera’s en vernieuwen voedingskasten. De werkzaamheden zijn op maandag 7 september begonnen en duren tot februari.''

Duurzamer

Alle openbare verlichting op de A28 ter hoogte van Wezep tot Hessenpoort (van km 82,8 tot 100) wordt voorzien van ledverlichting. Allereerst is ledverlichting duurzamer, verbruikt tot zo’n 30 procent minder energie en heeft een aanzienlijk langere levensduur. De oude lampen gingen zo’n vier jaar mee. Ledverlichting heeft een levensverwachting van ruim 20 jaar. Hiermee is er in de toekomst aanzienlijk minder hinder voor de weggebruiker.

Ook geeft ledverlichting wit, helder licht, wat meer contrast geeft, waardoor de weggebruiker een nog beter zicht heeft. De verkeersveiligheid wordt hierdoor verbeterd. Daarnaast is ledverlichting beter op de weg te richten en is de hoeveelheid licht beter in te stellen. Het resultaat is een gelijkmatige lichtverdeling en meer licht op de weg, waardoor zowel de omgeving als de natuur minder hinder van strooilicht ervaren.

Camera's

De huidige analoge camera’s voor schouwen van de plusstrook A28 en Incident Managementcamera’s worden vervangen door digitale camera’s. Tevens worden de verkeerssignalering en de voedingskasten op de Traverse Zwolle en knooppunt Hattemerbroek vernieuwd.

De werkzaamheden langs de snelweg worden vooral ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken.

Voor het veilig kunnen uitvoeren van de werkzaamheden kan het nodig zijn eventuele verbindingswegen, toe- en afritten voor één nacht af te sluiten. In deze situatie wordt het verkeer omgeleid. De omleidingen worden aangegeven met gele borden en tekstkarren langs de weg. De extra reistijd kan oplopen tot circa vijf tot tien minuten, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Omleidingen

Beter zicht voor weggebruikers door heldere ledlampen

door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden