Diverse vormen kunst zijn te zien, vervaardigd door (oud)inwoners van Norodeinde. Foto: Jolanda van Oene
Diverse vormen kunst zijn te zien, vervaardigd door (oud)inwoners van Norodeinde. Foto: Jolanda van Oene (Foto: Jolanda van Oene)

Expo Eigenheimers IV, Kunst van eigen bodem

  Cultuur

Noordeinde - Eigenheimers IV, Kunst van eigen bodem, is te zien tijdens het kunstweekend dat gehouden wordt van 11 tot en met 13 oktober. De expositie wordt gehouden in dorpshuis 't Noorderhuukien en is gratis toegankelijk.

De kunstwerken zijn gemaakt door (oud-) inwoners van Noordeinde. Op donderdagavond 11 oktober wordt de expositie geopend door wethouder en eerste loco-burgemeester Liesbeth Vos-van de Weg. Op vrijdag is tevens de expositie te bezichtigen. Op de zaterdag is het voor jong en oud mogelijk deel te nemen aan verschillende workshops. Verder zal er door een aantal inwoners muziek ten gehore worden gebracht.

De expositie vind om de twee jaar plaats en het aantal deelnemers groeit met de jaren. Op dit moment hebben zich al ruim dertig personen opgegeven.

Ook deze editie zal Paula de Ruiter in samenwerking met de juf(fen) en vrijwilligers weer een workshop houden voor de basisschool jeugd uit Noordeinde. De resultaten hiervan zijn tevens op de expositie te bezichtigen. De expositie in het dorpshuis aan de Groote Woldweg 118 is tijdens het kunstweekend op donderdag en vrijdag open van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten