Museum Zandverhalen ’s nachts als eerste open

  Cultuur

ELBURG - Zandverhalen in Elburg heropent met ‘De nacht van Nikodemus’. De grootste overdekte expositie van zandsculpturen ter wereld opent op zaterdag 5 juni als eerste culturele instelling in Nederland om 00.00 uur haar deuren.

Na de sluiting van musea en culturele instellingen mag ook Zandverhalen weer open. Het museum biedt een nachtelijk bezoek aan de expositie met een muzikale begeleiding van ‘De Oden van Salomo’ onder aanvoering van Frank van Essen.

In drie historische hallen met een totale oppervlakte van circa 5000 vierkante meter neemt de expositie de bezoeker mee op een bijzondere reis aan de hand van één van de bekendste boeken ter wereld, historische items, ideeën en teksten van Aad Peters. Deze voert langs imponerende zandsculpturen, Bijbelverhalen, eeuwenoude olijfbomen, oude botters en metershoge historische sluisdeuren. Zo worden heden en verleden met elkaar verbondenen deuren naar diverse culturen geopend.

Voor deze nachtopenstelling zijn maximaal 200 kaarten beschikbaar. Te reserveren à 39 euro per persoon (inclusief entree, live muziek, hapje en drankje) via www.zandverhalen.nl/tickets.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden