Lopen op het moment dat jou uitkomt en de hele weg voor jezelf...
Lopen op het moment dat jou uitkomt en de hele weg voor jezelf... (Foto: Marc van der Linde)

Loopgroep Elburg houdt virtuele prestatieloop

ELBURG/OLDEBROEK - Veel hardlopers trainen momenteel noodgedwongen solo. Om toch een beetje het gevoel te hebben samen te lopen organiseerde Loopgroep Elburg/Oldebroek in de periode van 23 t/m 30 april de zogenaamde KoningS(O)LOop, met een knipoog naar de geplande Wallenloop op Koningsdag die vanwege COVID-19 niet door kon gaan.

Na een rondje over de wallen van de Vesting, rennen de deelnemers over de Elburgerbrug en weer terug, om uiteindelijk in de Vischpoort van Elburg te finishen. Een afwisselend parcours van 5,25 kilometer met enkele venijnige klimmetjes. Bijzonder aan deze loop is dat iedere loper individueel op een zelf gekozen moment een afgesproken route aflegt. Doordat lopers afhankelijk van geslacht en leeftijd tijdskorting krijgen, maakt iedere deelnemer (jong/oud/man/vrouw) evenveel kans om te winnen. In totaal deden achttien lopers van Loopgroep Elburg mee, en ook anderen ontdekten het segmentje op Strava. 

De KoningS(O)LOop bleek een echte prestatieloop, inclusief de daarbij horende parcoursverkenningen, frustraties over het eigen willetje van sporthorloges en pep-talks. Natuurlijk was er ook pure pech: twee favorieten kregen te maken met een openstaande Elburgerbrug: niet bevorderlijk voor een snelle eindtijd. Uiteindelijke winnaar bleek Marc van der Linde uit Elburg, met een winnende tijd van 19:58. 

Lijkt het je (te zijner tijd) leuk om ook met Loopgroep Elburg/Oldebroek mee te trainen? Neem dan contact op met Hermine van ’t Hul (herminevanthul@hotmail.com) of kijk eens op www.gemzen.nl > loopgroepen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden