Jeugdlintje gemeente Elburg naar Thomas van ’t Veen

'T HARDE - Thomas van ’t Veen uit ’t Harde (16 jaar) heeft een jeugdlintje gekregen. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft hem dit op 27 april verteld via de telefoon. Ieder jaar wordt het Jeugdlintje uitgereikt tijdens de Koningsdagreceptie. In verband met de maatregelen rond corona krijgt Thomas het jeugdlintje later dit jaar uitgereikt.

Thomas is lid van de jeugdbrandweer in Harderwijk, maar is ook vaak in de kazerne van Elburg te vinden om te helpen. Als figurant bij oefeningen, bij open dagen en bij bezoeken op de kazerne van bijvoorbeeld mensen met een beperking. Hij is ook actief lid van de slagwerkgroep Excelsior Oostendorp waarbij hij meedoet aan diverse optredens. Ook is hij actief als er geld moet worden ingezameld voor het goede doel. Later dit jaar (afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona) gaat Thomas met een aantal medeleerlingen van zijn middelbare school fietsen voor twee goede doelen, één voor een scholenproject in Roemenië en één voor het Ronald McDonaldhuis. Kortom, een actieve en sportieve jongere met het hart op de juiste plek, volgens Jan Nathan Rozendaal.
Het Jeugdlintje wordt als blijk van waardering toegekend aan jongeren, woonachtig in de gemeente Elburg, die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Elburg, een bijzondere prestatie of daad hebben geleverd of een goed initiatief hebben genomen. De activiteit of prestatie moet niet langer dan één jaar geleden zijn.

De benoeming van de nieuwe jeugdburgemeester die gewoonlijk ook op 27 april plaatsvindt, schuift door naar later dit jaar. Tot die tijd blijft Jesse Moling jeugdburgemeester van Elburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden