Foto: Voedselbank

Voedselbankactie in korte tijd succesvol

ELBURG - Naar aanleiding van artikelen in de lokale media dat er vanwege de coronacrisis tekorten zouden kunnen ontstaan voor de plaatselijke Voedselbank ontstond het idee om een actie te beginnen.

Op de Facebookpagina's: Coronahulpgroep Elburg en Coronahulpgroep 't Harde & Doornspijk werd een oproep geplaatst voor een inzamelpunt  Daar werd flink op gereageerd. Met als resultaat twee inzamelpunten in Elburg, twee in Doornspijk, één in de hoge Enk en vijf op ´t Harde. Daarmee kon het inzamelen beginnen. Er werd ook een whatsapp-groep aangemaakt en Egbert Bos van de EBF Elburg Foundation werd bereid om zichzelf én zijn bus in te zetten.

Op vrijdagochtend 3 april werd met die bus en een personenauto langs de inzamelpunten gereden. Na twee en een half uur kon er een volle bus uitgeladen worden bij de voedselbank in Elburg. 

Komende donderdag wordt er weer een rondje gemaakt. Wie iets wil doneren: graag blikken of potten met groenten. Voor de inzamelpunten kan men kijken op de Facebookpagina´s zoals hierboven genoemd. Of contact opnemen met Sylvia van den Broek: tel. 0525-760883.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden