Het Paasmagazine.
Het Paasmagazine. (Foto: Jaap Slager)

Paasmagazine over hoop in tijden van crisis

WEZEP/HATTEMERBROEK – Huis-aan-huis wordt in Wezep en Hattemerbroek een Paasmagazine verspreid. Het is een blad vol persoonlijke verhalen van en over dorpsbewoners, met als thema ‘Een hoopvolle toekomst’.


Eind 2019 ontstond het idee om deze uitgave het thema ‘een hoopvolle toekomst’ te geven. En op zoek te gaan naar bemoedigende verhalen van dorpsbewoners over hoop in tijden van crisis. Hoe toepasselijk in een tijd waarin het Corona-virus heerst.

Een woordvoerder: ''We vonden verhalen van mensen die een dierbare hebben verloren, of hun land moesten verlaten en op de vlucht waren, of hoe je je als boer staande houdt en hoe we met elkaar mogen werken aan een duurzame toekomst. Gelukkig waren er veel mensen bereid iets van hun levenservaring te delen met ons. En zo staat dit magazine in het teken van Pasen, bij uitstek de tijd van de liefde en geloof in een nieuw begin. God heeft ons een hoopvolle toekomst gegeven, en ons daarmee ook geïnspireerd om elkaar liefde te bewijzen. Om naar elkaar om te zien, op een vindingrijke manier als de fysieke afstand anderhalve meter moet zijn. Liefde overwint angst.
Dit magazine is een jaarlijks initiatief van Jaager en wordt uitgegeven door alle kerken van Wezep. Er is ook een nieuwe website over ‘Geloven in Wezep', www.kerkpleinwezep.nl. Daar kan iedereen het magazine downloaden. Er liggen ook gratis exemplaren in de evangelische winkel De Rivier Wezep.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden