Voorzitter Jaap van der Beek heeft het sportpark voor zich alleen (foto: Dick van der Veen)
Voorzitter Jaap van der Beek heeft het sportpark voor zich alleen (foto: Dick van der Veen) (Foto: )

Coronavirus tast jubileum ESC aan

Jubileumboek in najaar en
glossy huis aan huis 2021

Dick van der Veen

,,We hebben vorige week op dinsdag de uitnodigingen voor onze jubileumreceptie de deur uit gedaan; twee dagen later moesten we bekend maken dat het niet door kan gaan. Dan toch: gezondheid en veiligheid gaat voor alles”, zegt ESC- voorzitter Jaap van der Beek

ELBURG – De Elburger Sportclub is één van de verenigingen die het hardst getroffen wordt door de maatregelen rond het Corona- virus. Ze bestaat op 1 april 75 jaar. Juist op die dag en de dagen eraan voorafgaand staat veel gepland. Onder andere een sponsoravond op 20 maart met een lezing waarvoor Benno Schildkamp, de auteur van ‘Voetballend ondernemen’, werd gecontracteerd. Daarnaast op 27 maart een historische bestuursvergadering waarvoor alle oud bestuursleden naar café De Haven werden gedirigeerd. Dat is de lokaliteit waar ESC op 1 april 1945 gestalte kreeg. Op 1 april dus geen receptie. De voetbalverenigingen uit de gemeenten Elburg en Oldebroek, alle sportverenigingen uit Elburg, sponsoren , gemeente Elburg en leden businessclub KNVB waren ervoor uitgenodigd.
‘’Voor 16 mei staat een grote reünie op de agenda. Daar kunnen we nu nog niets over besluiten. Het hangt allemaal af van de duur van de besmetting. Dat evenement kunnen we eventueel in het najaar opnieuw inplannen. De voorbereidingen voor een jubileumboek gaan gewoon door. Daaraan wordt hard gewerkt door mensen van de oudheidkundige vereniging Arent Thoe Boecop in samenwerking met enkele leden van onze vereniging. Dat boek verschijnt ook in het najaar. We hebben dit jaar iedere maand activiteiten. Ze krijgen een plaats in een glossy dat najaar 2021 huis aan huis wordt bezorgd.”
Van der Beek was enkele weken geleden met het nieuwe bestuur op bezoek bij sportwethouder Willem Kroneman. ,,We hebben ons toen al achter maatregelen van RIVM en de GGD geschaard. Op de dag dat zwaardere maatregelen uit de koker van het kabinet kwamen besloten we nog dezelfde avond het sportpark op slot te gooien. Voor onze vrijwilligers, die een eigen plek hebben, een hard gelag. ESC is voor hen een uitlaatklep. Uiteindelijk was er begrip voor ons standpunt dat we geen verantwoording kunnen nemen voor eventuele besmetting. Het is een kwetsbare groep. De kantine dicht, de velden afgeschermd.”
Ook de training ligt stil tot eind maart. ‘’We staan evenmin achter een strandloop voor de selectie onder onze verantwoordelijkheid. Als men in kleine groepjes het krachthonk in gaat is dat anders.”
De preses heeft wat de afwerking van de competitie betreft een voorkeur van het uitstellen van het Europees Kampioenschap. ‘’Dat levert ruimte op om het restant indien nodig in juni af te werken. Daarmee voorkom je competitievervalsing. Uiteraard beslist de KNVB."
ESC zag een mooie serie afgebroken door een zeperd tegen Oene. ‘’Enerzijds wil je die zo snel mogelijk uitpoetsen; anderzijds is er nu veel tijd om de zaak weer op de rit te krijgen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden