Voorjaarsactie Sam’s Kledingactie 3 en 4 april gaat niet door

Regio - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan Ethiopië voor het verkrijgen van schoon water en sanitair.

Actiedagen in Gelderland 

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Voor diverse plaatsen in de regio’s Liemers, Twente, Veluwe en Achterhoek stond deze actie gepland op vrijdag 3 en zaterdag 4 april a.s.. Deze actiedagen gaan echter, vanwege het coronavirus op dit moment niet door. Zodra dit mogelijk is, zullen er nieuwe data worden gepland.

Stichting Sam’s Kledingactie blijft in de regio kleding inzamelen, maar onder de volgende aangescherpte voorwaarden:

- de kleding wordt bij de vaste inzamelpunten opgehaald op voorwaarde dat er contactloos opgehaald kan worden. M.a.w. de kleding moet klaarliggen en opgehaald kunnen worden zonder enig risico op fysiek contact. De bon met het aantal zakken (indien van toepassing) wordt in de brievenbus gedaan of per email nagestuurd.

- Daar waar mogelijk zullen de grootste risicogebieden gemeden worden.

Uiteraard worden hierbij de door het RIVM gecommuniceerde maatregelen opgevolgd.

Indien in de komende periode nieuwe maatregelen genomen moeten worden die verdere gevolgen hebben voor de kledinginzameling en overige acties, zullen deze direct per email, via de website www.samskledingactie.nl en Facebook (samskledingactie) aan alle vrijwilligers kenbaar worden gemaakt.

Projecten

Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd kunt u terecht op www.samskledingactie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden