Ons Dorp, hoofdstraat Epe, 1962.
Ons Dorp, hoofdstraat Epe, 1962. (Foto: )

Kijk dit weekend non-stop naar Ons Dorp op Omroep Gelderland

Regio– Dit weekend kun je bingewatchen bij Omroep Gelderland. Speciaal voor iedereen die even de gedachten wil verzetten in deze tijden van sociale isolatie en quarantaine, zenden wij komend weekend een speciale   Ons Dorp-  marathon uit.

In deze onzekere tijden brengt Omroep Gelderland je terug in de tijd, vind troost in de onbezorgdheid en onbevangenheid van het leven van vroeger. Van 12.00 tot 17.00 uur zendt Omroep Gelderland dit weekend twee keer twaalf dorpsfilms uit. Dus ga er zaterdag- en zondagmiddag goed voor zitten en laat de prachtige zwart-wit beelden je terugbrengen naar oude tijden.

Ons Dorp

De historische en nostalgische tv-serie  Ons Dorp  neemt je mee naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Een periode waarin de dorpen en kleine steden gelukkige gemeenschappen lijken waar iedereen elkaar kent en groet. In de eerste uitzending op zaterdag kijken we naar het Varsseveld uit het begin van de jaren ’60, met een 16-jarige Guus Hiddink in beeld. In de laatste  Ons Dorp  op zondag is de uitzending van Hummelo aan de beurt, met commentaar van Ben Jolink die als 9-jarige ventje diverse keren voor de camera verschijnt.

De dorpen

Op zaterdag kijk je respectievelijk naar Varsseveld, Poederoijen, Gendringen, Zaltbommel, Velp - Rozendaal, Steenderen, Oene, Elden, Beek - Loerbeek, Elburg, Bruchem en Didam. Zondag zijn de dorpen Kilder, Lobith - Tolkamer, Groesbeek, Emst, Varik Heesselt, Bredevoort, Oosterbeek, Rumpt en Gellicum, Vaassen, Azewijn, Groessen en Hummelo aan de beurt.

De marathon van  Ons Dorp  is  zaterdag 21 en zondag 22 maart van 12.00 tot 16.55 uur  te zien   bij Omroep Gelderland. Kijk op  https://www.omroepgelderland.nl/ons-dorp   voor meer informatie over de tv-serie en alle afleveringen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden