Forse uitglijder voor VSCO'61

De degradatiezorgen voor VSCO'61 nemen door de 0-5 nederlaag tegen Quick'20 hand over hand toe. Leek VSCO'61 de laatste weken aan de beterende hand, tegen Quick'20 was daar niets van te merken. Door de nederlaag is VSCO'61 afgezakt naar de laatste plaats.

Grote vraag is wat nu de oorzaak was. Allereerst natuurlijk het scorend vermogen van de ploeg. Al vijf competitiewedstrijden (450 minuten) op rij werd er niet gescoord. De spelers die nog weleens scoorden zaten op de bank of opgesteld in de verdediging. Daarnaast werd vanwege de afwezigheid van Sander Stange de achterhoede op drie plaatsen gewijzigd. Ook de van een blessure teruggekeerde Rick Pul kon het verschil niet maken en liet ook zien dat hij wedstrijdritme ontbrak. Daarmee is wel het grootste deel van het debacle tegen middenmoter Quick'20 verklaard.

VSCO'61 startte nog wel redelijk aan de wedstrijd, maar na de 0-1 van Boyd Roord in de 13e minuut was het snel gedaan met de dadendrang. Quick'20 nam het initiatief over en toen Henk Elskamp halverwege de eerste helft ook nog een een-op-een situatie met doelman Sander Vis niet wist af te ronden, zakte de moed De Kanaries in de schoenen. Na ruim een half uur werd in feite al de wedstrijd beslist. Een matige vrije trap van Lennart Jansink verdween zonder door iemand te zijn aangeraakt in het doel.

VSCO'61 probeerde in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer te scoren, maar voetballend was het een offday voor de geelzwarte formatie van hoofdtrainer Bülent Akar. Toen Lars Spit al snel in de tweede helft de 0-3 scoorde, was het helemaal gedaan met het verzet van VSCO'61. Quick'20 liep uit naar 0-5 via doelpunten Rick Groenewold en Lars Spit en VSCO'61 mocht niet klagen dat de ploeg uit Oldenzaal nog enkele kansen onbenut liet.

VSCO'61 kan daar bar weinig tegenover stellen. De enige twee kansjes kwamen op naam van de ingevallen spits Rinse van der Velde. Uit een hoekschop moest doelman Sander Vis gestrekt naar de hoek op een kopbal van de VSCO-spits. Vlak voor tijd schoot Van der Velde nog uit de draai op het doel, maar ook nu wist doelman Vis een doelpunt te voorkomen.

VSCO'61 kan de wonden likken en de komende twee weken zich richten op herstel om op 7 maart de uitwedstrijd aan te gaan tegen buurman OWIOS. KOmende donderdagavond speelt VSCO'61 om 20:00 uur vriendschappelijk uit bij Zwolsche Boys en zaterdag 29 februari thuis op sportpark De Heughte tegen BlauwGeel'55 uit Ede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden