Huize IJsselvliedt.
Huize IJsselvliedt.

Stichting Happy Holidays zoekt vrijwilligers voor nachtdienst IJsselvliedt

WEZEP - Stichting Happy Holiday is een organisatie die twee keer per jaar een week organiseert voor gezinnen waarvan een, en soms ook meerdere gezinsleden, met namen kinderen, ernstig ziek zijn. Zo ziek dat het gezin zonder extra hulp niet meer samen op vakantie kan gaan of ervan kan genieten. Voor dit jaar zijn dat de weken van 27 april tot 2 mei en 19 tot 24 oktober (week 18 en 43).

Een woordvoerder van de stichting in Wezep: ''Bij Happy Holiday worden overdag de gezinnen geholpen door onze vrijwilligers, bestaande uit verpleegkundige, artsen en mensen die het gewoon leuk vinden om samen met een gezin op te trekken tijdens deze vakantie. We kunnen echter maar een bepaald aantal vrijwilligers plaatsen. Indien de nachtdienst uit dezelfde groep vrijwilligers gehaald moet worden, zijn we overdag deze 'wapperende handje' kwijt. In feite kunnen we geen vrijwilliger missen. Afgelopen jaar hebben we daarom mensen uit de omgeving van Wezep gevraagd om nachtdienst te komen draaien. Dat is al twee keer met succes gelukt. Maar we krijgen niet altijd de nachten (van maandag t/m vrijdag) vol. Daarom deze oproep.''

Vrijwilligers hoeven geen specifieke opleiding te hebben. De nachtdienst is van 23.00 tot 08.30 uur en bestaat hoofdzakelijk uit, het in de gaten houden van babyfoons, rondes lopen en hier en daar even kijken of alles nog goed gaat. ''Het belangrijkste is dat we de ouders, of mantelzorger een week kunnen laten doorslapen. Eén week waarin ze niet meerdere malen moeten opstaan om te kijken of alles nog goed gaat. Eén week rust, zodat ze ook samen met de rest van hun gezin ‘uitgerust’ kunnen genieten van de gezamenlijke vakantie. Natuurlijk staat de nachtdienst er niet alleen voor. Zijn er ’s nachts echte specifieke medische zaken, dan kan men altijd iemand wakker maken (verpleegkundige).

''We willen graag een poule aan mensen die we kunnen benaderen, om of alleen, of met z’n tweeën de nachtdiensten op te vullen. Wie zin heeft in deze uitdaging kan reageren via info@stichtinghappyholiday.nl. Meer informatie: tel. 06-22557260.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden