Lisa van Werven krijgt 'Oorlogswinter van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. (Foto: Gemeente Oldebroek)
Lisa van Werven krijgt 'Oorlogswinter van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. (Foto: Gemeente Oldebroek)

Burgemeester Haseloop reikt eerste gratis exemplaar 'Oorlogswinter' uit

OLDEBROEK - Dit jaar herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Daarom kunnen leerlingen van groep 8 het boek 'Oorlogswinter' van Jan Terlouw gratis ophalen in de bibliotheek. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing reikte op 10 februari het eerste boek uit aan Lisa van Werven uit groep 8 van de Looschool. Ook in de gemeente Hattem werd op dat moment door waarnemend burgemeester Toon van Asseldonk een eerste exemplaar van het spannende jeugdboek uitgereikt.

De bekende schrijver Jan Terlouw woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in Wezep, waar zijn vader predikant was. Het verhaal 'Oorlogswinter' speelt zich grotendeels af in deze regio. Daarom kunnen leerlingen van groep 8 in de gemeente Oldebroek en Hattem gratis het boek 'Oorlogswinter' ophalen in de bibliotheek in Wezep, Oldebroek en Hattem. Het beschikbaar stellen van de boeken is mede mogelijk gemaakt door 'Gelderland Herdenkt', Gemeente Hattem en Gemeente Oldebroek.
In het kader van 'Gelderland Herdenkt' wordt de film 'Oorlogswinter' ook meerdere keren gespeeld, inclusief een speciaal voor dit project gemaakte 'voorfilm' met Jan Terlouw en drie voorleeskampioenen. Lisa van Werven (zie foto), die het eerste boek in Oldebroek in ontvangst nam, is één van hen.
Meer informatie over de activiteiten 75 jaar vrijheid is te vinden op www.oldebroek.nl/75jaar en www.hattem.nl/75jaar.

Meer berichten