OWIOS speelt thuis kraker tegen IJVV

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag 8 februari op het eigen sportpark Bovenmolen om 14.30 uur tegen IJVV uit IJsselmuiden.


Een belangrijke kraker in de onderste regionen van de tweede klasse H staat er op het programma: OWIOS tegen IJVV. Beide ploegen hadden gehoopt en verwacht om meer punten te hebben. IJVV staat op de elfde plaats met 15 punten uit 14 wedstrijden en OWIOS staat laatste met 11 punten uit 14 wedstrijden. De wedstrijd in IJsselmuiden begin van deze competitie werd door OWIOS met 4-2 gewonnen. Na een ruststand van 1-1 nam OWIOS na rust afstand. De laatste keer dat men elkaar in competitieverband tegenkwam in Oldebroek was in het seizoen 2010-2011. OWIOS won toen met 1-0 door een doelpunt van Johan van Olst.

IJVV zit in dezelfde hoek als OWIOS. In de laatste zes competitiewedstrijden pakte IJVV met drie gelijke spelen, slechts drie punten. Hierdoor zakt IJVV langzaam weg op de ranglijst en staat nu op de elfde plaats. Na de winterstop verloor IJVV tien minuten voor tijd het restant de wedstrijd van PH (2-3) en speelde het gelijk tegen Quick '20 (3-3). Vorige week leed IJVV een gevoelige nederlaag tegen directe concurrent ASC '62 (4-1), maar eindigde de wedstrijd tevens met negen man door twee rode kaarten (twee keer geel).

Vlak voor de winterstop leek OWIOS eindelijk de gifbeker leeg te hebben door een 3-2 overwinning op Sparta Enschede en hierdoor kreeg OWIOS weer aansluiting met de onderste regionen. Na de winterstop moest OWIOS helaas twee keer nipt het onderspit delven met een 2-1 nederlaag. Beide keren kwam OWIOS achter en scoorde OWIOS de aansluitingstreffer en dan was het wachten op de gelijkmaker die maar niet viel.

In dit zespunten duel telt voor OWIOS maar één ding en dat is de punten op Bovenmolen houden. Hierdoor houdt OWIOS de clubs in het vizier en wellicht kan de rode lantaarn overgedragen worden aan een andere vereniging. IJVV zal OWIOS echter op afstand willen houden. Met dit in het achterhoofd zal het een spannende wedstrijd worden.

Meer berichten