EHBO-vereniging Wezep biedt nieuwe cursussen aan

WEZEP - Elk jaar verzorgt de EHBO-vereniging Wezep drie blokken van vier herhalingsavonden voor het updaten van de diploma’s. Dit jaar hebben de leden voor het eerst ingeschreven voor de herhalingsavonden reanimatie en bediening AED. In groepen van maximaal 20 personen hebben alle leden goed kunnen oefenen in de reanimatietechnieken. Dit wordt gedaan op volwassen poppen en kleuter- en babypoppen.
Bij Autoservice Fikse aan de Rondweg in Wezep zijn vele letsels geoefend. In de garage, kantine en showroom waren slachtoffers te vinden die geholpen moesten worden. Van oefenen in realistische situaties wordt veel geleerd. Verbanden aanleggen, letsel herkennen en diagnoses stellen, alles is aan bod gekomen.
In maart of in het najaar wil de vereniging graag een volledige cursus EHBO starten. Heeft u hiervoor belangstelling, stuur dan een mail naar voorzitter@ehbo-wezep.nl voor aanmelding of informatie. De vereniging geeft ook cursussen voor alleen reanimatie en bediening AED, evt. aan groepen.
In veel gevallen geeft de zorgverzekering een vergoeding voor het volgen van een EHBO of reanimatie cursus. Heeft u geen recht op vergoeding dan is er een budget voor subsidie van de gemeente. Het doel van de EHBO vereniging is dat iedereen een ander kan helpen in geval van nood.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden