Foto: Hans van Oosterhoudt

Gemeente voert controle uit op recreatieterrein Stuyvenzand

DOORNSPIJK - Vanochtend - donderdag 6 februari - voert de gemeente Elburg samen met de politie een controle uit op recreatieterrein Stuyvenzand in Doornspijk. Doel is het controleren en handhaven op ongewenste situaties, zoals ongewenste woonomstandigheden en situaties waarbij sprake is van zorgmijding of andere misstanden. De medewerkers controleren iedereen die het vakantiepark verlaat en bezoeken de recreatiewoningen.
De gemeentewoordvoerder: ''Ondermijning nestelt zich steeds meer lokaal en het doel is om dit tegen te gaan en terug te dringen. Integrale controles als deze helpt de gemeente om ondermijning te bestrijden.

''Eén van de punten uit het gezamenlijk integraal veiligheidsplan voor de gemeenten op de Noord-Veluwe betreft het aanpakken van ondermijning. Een ander speerpunt betreft de leefbaarheid van vakantieparken/revitalisering vakantieparken. De gemeente Elburg werkt hierin nauw samen met het Ariadne project, een samenwerkingsproject van gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en provincie in Gelderland. Dit project ondersteunt gemeenten bij het voorkomen en aanpakken van ondermijning op en rondom vakantieparken.''

Meer berichten