Henry en Yaïr leggen aan onder het toeziend oog van moeder Martha van Oene. (Foto: Dick van der Veen)
Henry en Yaïr leggen aan onder het toeziend oog van moeder Martha van Oene. (Foto: Dick van der Veen) (Foto: )

Mega Schietfestijn februari in Wezep

Dick van der Veen

Schutters hebben de gang er in

Schietsportvereniging Wezep heeft een moeilijk jaar achter de rug. Door gebrek aan medewerkers moest van het mede-organiseren van het grootste landelijke schietevenement om de Veluwe Trofee worden afgezien. Ook het eigen mega-schietfestijn werd afgelast.

WEZEP – ,,Ik heb er slecht van geslapen. Het werk kwam op een paar mensen neer. Nu Yaïr van Veelen en nog een ander jong enthousiast jeugdlid erbij is gekomen durf ik de organisatie van dat laatste evenement op me te nemen. Ik doe alleen mee als er kwaliteit wordt geboden."
Henry van Oene is één van de sterkhouders van de vereniging. Samen met Yaïr praat hij ons bij over het zevendaagse evenement van 7 tot en met 15 februari in clubgebouw De Doelen. Een wedstrijd met luchtgeweren in vijf klassen: dames en heren individueel, leden schietverenigingen individueel en teams dames en heren. ,,Na het afgelasten van ons schietfestijn werden we bedolven onder de reacties. Mensen stemmen er hun vakanties op af. De deelname is weinig minder massaal dan die aan de Veluwe Trofee. Er staan ruim 300 schutters aan de trekker."
De Veluwe Trofee werd lang georganiseerd door de verenigingen uit Wezep, Oostendorp en Wekerom. De resultaten van de schutters in verenigingsverband leveren een finale op. Nadat eerst Oostendorp moest afhalen deed Wezep dat twee jaar later om dezelfde reden. De Valk Elspeet en De Berkelschutters uit Twente zijn in het gat gedoken.

Het was voor de Wezeper vereniging de eer te na om ook het eigen Megafestijn te zien sneuvelen. ,,Het is een wedstrijd voor schutters en voor mensen die nog nooit een luchtgeweer in de handen hadden. Voor familie, buren, vrienden en collega's. Men kan inschrijven via megaschietfestijn@svwezep.nl Iedere deelnemer wordt begeleid door een ervaren schutter. We stellen geweren en munitie beschikbaar. Veiligheid staat voorop. Altijd de loop naar voren. Je schrijft in als team, maar je mag ook individueel mee doen. Er wordt dagelijks van 19.00 tot 22.45 uur geschoten. Op zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur."
In alle klassen zijn drie prijzen beschikbaar. Daarnaast is ter nagedachtenis van Henk Koster een extra strijd om een bokaal voor de beste schutter van het toernooi. ''Henk was een man die heel veel voor de vereniging heeft betekend. De afgelopen periode ging de trofee vaak naar Marco Stijf uit Oldebroek. Hij heeft er een hele kluif aan om de titel te prolongeren."
Het Mega Schietfestijn is voor de Schietsportvereniging Wezep van groot belang. ,,De inkomsten hebben we hard nodig. Er komen veel recreatieve schutters die langer blijven zitten en voor wie we de frituurpan overuren laten maken." Het is puur gezellig in De Doelen, het prachtige clubgebouw dat volledig door eigen mensen is gerealiseerd. Er komen weer nieuwe leden bij Schietvereniging Wezep heeft de loop er in...

Meer berichten