De gedecoreerden met burgemeester Jan Nathan Rozendaal. (Foto: NWVFoto)
De gedecoreerden met burgemeester Jan Nathan Rozendaal. (Foto: NWVFoto)

Koninklijke onderscheiding voor elf brandweerlieden

ELBURG - Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft maandagavond 6 januari een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan een elftal brandweermannen tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Elburger korps. Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn: Harry Binnekamp, Bennie van den Bosch, Erik Bosch, Arjan Bruijnes, Hubert Bruijnes, Richard van den Eijk, Ben Gardebroek, Jaap Holstege, Gerrit Pleiter, Dirk van Putten en Anthon Wolf. Allen zijn meer dan 20 jaar actief of actief geweest voor de Elburger vrijwillige brandweer.
Rozendaal bedankte in zijn toespraak de brandweermannen voor hun langdurige inzet en voor de bekwame, betrokken en bevlogen wijze waarop ze zich al die jaren voor de samenleving verdienstelijk hebben gemaakt. "Met jullie grote verantwoordelijkheidsbesef, hulpvaardigheid, loyaliteit en doorzettingsvermogen zijn jullie een voorbeeld".
Rozendaal: ''Het brandweerwerk kan fysiek en emotioneel zwaar en belastend zijn. Als brandweerman of -vrouw word je onvermijdelijk geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen op of over de grens van leven en dood. Jullie hebben die meegemaakt en moeten verwerken. Laten we deze keerzijde van het brandweerwerk niet uit het oog verliezen. Brandweermensen moeten dit ook een plaats moeten zien te geven." Tenslotte sprak de burgemeester de wens en verwachting uit dat de inzet van de elf brandweermannen èn de koninklijke waardering inspirerend zijn voor alle korpsleden, voor toekomstige vrijwilligers en voor de gemeenschap als geheel.

Meer berichten