Foto: Hans van Oosterhoudt

Grote controle op park de Scheepsbel

ELBURG - De gemeente Elburg is vanochtend (dinsdag 10 december) samen met de politie een controle uit te voeren op park de Scheepsbel.
Eén van de punten uit het gezamenlijk integraal veiligheidsplan voor de gemeenten op de Noord-Veluwe is de leefbaarheid van vakantieparken en de revitalisering vakantieparken. Een ander speerpunt is het aanpakken van ondermijning. Gemeente Elburg werkt hierin nauw samen met het Ariadneproject, een samenwerkingsproject van gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en provincie in Gelderland. Dit project verzamelt de nodige informatie en biedt ondersteuning bij toezicht en handhaving.
Er wordt een integrale controle uitgevoerd op bewoningsvormen en bewoners. Elburg wil dat het recreatiepark gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is, namelijk recreëren. Bij de acties wordt iedereen die het vakantiepark verlaat gecontroleerd en worden de recreatiewoningen bezocht.
Een woordvoerder: ''Doel is het controleren en handhaven op ongewenste situaties, zoals woonsituaties die strijdig zijn met bestemmingsplannen, zorgmijders en andere misstanden. Ondermijning nestelt zich steeds meer lokaal, dit willen we tegengaan en terugdringen. Integrale controles als deze helpt ons om ondermijning te bestrijden.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden