De prachtige, kleurrijke kostuums, het magische decor en de dans zorgen ervoor dat de toeschouwer in Veluvine in een sprookjeswereld terecht komt. (Foto: Kiev Ballet)
De prachtige, kleurrijke kostuums, het magische decor en de dans zorgen ervoor dat de toeschouwer in Veluvine in een sprookjeswereld terecht komt. (Foto: Kiev Ballet)

Internationaal gezelschap brengt kerstvoorstelling

door de redactie

Het internationale en nog jonge Kiev Ballet komt naar Veluvine met de prachtige voorstelling 'De Notenkraker'. Deze kerstvoorstelling voor jong (7+) en oud is vrijdag 13 december te zien in Veluvine.

NUNSPEET - 'De Notenkraker' gaat over het meisje Klara dat op kerstavond een bijzonder cadeau krijgt: een pop die noten kan kraken tussen zijn kaken. Die notenkraker komt dan opeens tot leven en verandert in een knappe prins. Hij neemt Klara mee in een avontuurlijke en fascinerende reis rond de wereld. Hier ontmoeten ze soldaten van peperkoek, een muizenleger en de suikerboon fee. Maar rond middernacht veranderen haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, in de Muizenkoning en Muizenkoningin. In dit wereldsprookje blijkt uiteindelijk alles anders dan verwacht.

Het Kiev Ballet werd in 2006 opgericht door de prijswinnende choreograaf Radu Poklitaru. Overal houden jong en oud van dit jonge gezelschap blijkt uit staande ovaties en lovende kritieken. De Volkskrant schreef over het dansgezelschap onder andere: 'De opzwepende energie van de groep is hartveroverend.'
Internationaal wordt het dansgezelschap gewaardeerd voor haar originele, verrassende en uitgesproken moderne, met gevoel voor humor gemaakte choreografieën, geweldige dansers en meeslepende theatraliteit. Choreograaf Poklitaru laat zien dat een metamorfose van een bekende klassieker naar een eigentijdse en opvallende voorstelling mogelijk is.
Dit geldt ook voor de klassieker 'De Notenkraker'. Poklitaru wilde 'De Notenkraker' vooral een sprookje laten zijn, waarin alles anders blijkt dan verwacht, en daarom hij heeft de voorstelling in een modern jasje gestoken.

De prachtige en kleurrijke kostuums, het magische decor en de geweldige dansers zorgen ervoor dat de toeschouwer zich in een sprookjeswereld bevindt. 'De Notenkraker' is een betoverende kerstvoorstelling voor het hele gezin.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via:

veluvinenunspeet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden